Létrehozva: 2023.08.11.

Így érhetőek el a legkönnyebben a történelmi magyar városok

A határontúli magyar városok közül van olyan, ahová akár már repülővel is eljuthatunk, ezért is gondoltuk úgy, hogy összegyűjtjük, hogy a neves helyszínek közül melyiket, minden közlekedési eszközzel és mennyi idő alatt érhetjük el Budapestről.

Ezek a városok rendkívül izgalmas és értékes helyek, mivel olyan történelmi emlékeket, épületeket és művészeti kincseket őriznek, amelyek évszázadokkal ez előttre vezetik vissza az embereket. Kisokosunkban összeszedtük, hogyan juthatunk el a történelmi magyar városokba.

poggyász, utazád
Többféle módja van annak, hogy megközelítsük ezeket a városokat. Fotó: Pixabay

Felvidék

Az utazásnak talán a legkényelmesebb és leggyorsabb módja a repülőgép. A felvidéki Kassa városa, már jelen pillanatban is elérhető, azonban Július 18-án, Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára bejelentette, hogy megszületett a döntés a Budapest-Brassó közvetlen légi járat elindításáról - olvasható a Krónika Online cikkében. Ennek eredményeként most már Székelyföldhöz közel eső repülőtér napi rendszerességgel is elérhető lesz Budapestről. 

Számos történelmi eseményünk köthető Kassa városához Fotó: Pexels/Veronika Jurkovicova

Kárpátalja

Ha történelmi magyar helyszíneket keresünk, akkor Kárpátalját sem hagyhatjuk ki. Budapestről vonatok is közlekednek Ukrajna irányába, az egyik lehetséges útvonal, ha a magyar fővárosból vonattal Kassáig utazol, majd ott átszállsz egy olyan vonalra ami Ungvárig visz. Az utazás időtartama függ az útvonaltól és a vonat típusától, de általában néhány órát vesz igénybe. 

Vajdaság 

Autóbusszal is csupán 3-4 órányira van a Vajdaság, ami hihetetlenül gazdag történelmi, és kulturális hagyományokban. Több buszos vállalat is kínál járatokat Budapest és Újvidék között, átlagosan 20 000 forint körül, és 4-5 órás menetidővel, vonattal ez inkább 5 órás út és 9000 forintnál kezdődnek a jegyárak.

Újvidéken járva ne hagyjuk ki a Szent György-székesegyházat Fotó: Pexels/Dalibor Lejev

Kocsitávra van Budapesttől a Felvidék is, amely lenyűgöző tájakkal rendelkezik és melyek kiváló lehetőséget nyújtanak a természetjárásra és az aktív pihenésre. Ha első körben a korábbi koronázó várost, Pozsony néztük ki, akkor a legegyszerűbben autóval, vagy busszal juthatunk el ide. Autóval nagyjából 2 óra alatt elérhető, ha négyen ülünk egy autóban és elosztjuk a benzint nem vészes az összeg, persze számoljunk autópálya matricával is. Busszal is kényelmes az utazás, 6000-tól 15 000 forintig találunk jegyeket. Vonattal ugyanez 8000 forinttól indul és legalább 3 órát érdemes az utazásra számolni.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ez a legnagyobb gödör, amelyet ember valaha ásott a Földön - képek

origo.hu

Itt van Oroszország feltétele a békéhez!

borsonline.hu

Az unokatestvérem nem hívott meg az esküvőjére - bosszúból 700 ezer forintot számláztam ki neki

vg.hu

Három magyar hotel Európa legjobbjai között – mutatjuk a listát

ripost.hu

Mikor lehet füvet nyírni, és hol kötelező? Íme a szabályok

hirtv.hu

Nagyon komoly összeget utalt egy monacói bankszámlára a hídpénzbotrány kulcsfigurája

origo.hu

Hihetetlen felvétel, UFO-t rögzített egy kamera az Egyesült Államokban

travelo.hu

Búcsút int a budapesti állatkert jegesmedvéje, siessetek, ha még látni szeretnétek

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-