PR

Szerző Ripost

2 hete

Négy évszak, négy város, hét fellépő és több ezer néző az idei MVM ZENERGIÁN (x)

Az MVM idén immár nyolcadik alkalommal szervezte meg az MVM ZENERGIA összművészeti gálakoncertet. A zenei sokszínűség jegyében Balázs János, a Bagossy Brothers Company, Tóth Vera, Vecsei H. Miklós, az Anima Musicae Kamarazenekar, Sárközy Lajos és a Cantemus Vegyeskar gondoskodott a varázslatos hangulatról, a klasszikus és a könnyűzene páratlan találkozásával. A jótékonysági koncertet 2023. szeptember 2-án 18:30-tól a Müpa koncerttermében személyesen, három nagyvárosban óriáskivetítőn élőben, valamint otthonuk kényelméből, online is követhették a zenekedvelők.

Az MVM ZENERGIÁN idén is egyedülálló módon találkozott a zene, a vizuális élmény és a jótékonyság, valamint a klasszikus zene más műfajokkal, kiegészülve az irodalom és a tánc világával. A műsor tematikáját Vivaldi „A négy évszak” műve ihlette, így az este során az évszakokhoz kötődő, jól ismert klasszikus zeneművek, jazz és pop slágerek, valamint megzenésített versek hangoztak el, külön erre az alkalomra készült, egyedi átiratokban.  

Varázslatos fényfestés kísérte az idei MVM ZENERGIA koncertet is  Fotó: MVM Zrt.

A Müpa koncerttermében olyan előadók álltak színpadra, mint Balázs János, a Bagossy Brothers Company, Tóth Vera, az Anima Musicae Kamarazenekar, Sárközy Lajos és a Cantemus Vegyeskar Szabó Soma vezényletével, továbbá Vecsei H. Miklós színművész, akinek a segítségével az irodalmat is becsempészték a repertoárba, a Petőfi 200 emlékév alkalmából.  

Dr. Bozóky Anita, az MVM Csoport kommunikációs igazgatója és Mátrai Károly, az MVM Csoport vezérigazgatója egy-egy virágcsokorral köszöntötte a fellépő és alkotó művészeket  Fotó: MVM Zrt.

„A zene energiája mindent felülmúl. Összehozza az embereket, áthidalja a kulturális különbségeket, túllép nyelvi korlátokon, kapcsolatot teremt, és nem ismer határokat.  Éppen ezért nagyon szeretjük az MVM ZENERGIÁT: koncertünk megtestesíti mindazon alapértékeket, amelyek az MVM Csoport társadalmi szerepvállalását jellemzik: a fiatal tehetségek, a hátrányos helyzetűek és a kultúra támogatását, az innovációt, illetve az értékteremtést” – mondta köszöntőjében Mátrai Károly, az MVM Csoport vezérigazgatója. 

A koncert során felcsendültek Beethoven, Csajkovszkij és Mozart darabjai, de Hugh Martin és Joseph Kozma, valamint Michelle Legrand dalai is, és természetesen a Bagossy slágerekből is hallhattunk néhányat. Az előadás a Müpában, a három vidéki nagyváros kivetítőin és az online közvetítésen keresztül összesen több mint ötezer nézőt varázsolt el. Az MVM ZENERGIA számos rekordot is megdöntött idén: a minden évben teltházas koncertre ilyen gyorsan még sosem fogytak el az ülőjegyek, ilyen sokan még sosem szavaztak az alapítványokra, és ekkora összegű adomány sem gyűlt össze a korábbi években. 

Az MVM ZENERGIA színpadán Balázs János, a Bagossy Brothers Company, Tóth Vera, az Anima Musicae Kamarazenekar, Sárközy Lajos, a Cantemus Vegyeskar Szabó Soma vezényletével és Vecsei H. Miklós  Fotó: MVM Zrt.

 „Ez egy szuperprodukció volt, melyre nagyon sokan és sokat készültünk. Ritkán van ilyen alkalom, hogy ennyi emberrel kiegészülve mi is részesei lehetünk egy ilyen nagy eseménynek, így ez már önmagában különleges élmény volt, a látvány pedig lenyűgö volt” – osztotta meg gondolatait a Bagossy Brothers Company. 

Az egyedi hangszerelésért és a zenei rendezésért Szentpáli Roland többszörös nemzetközi versenygyőztes és Artisjus-díjas tubaművész, zeneszerző felelt, a műsorvezető pedig ezúttal is Bősze Ádám volt. 

Mátrai Károly, az MVM Csoport vezérigazgatója és Forgács-Fábián Sára, az Amigos a gyerekekért Alapítvány vezetője  Fotó: MVM Zrt.

Balázs János, akinek nevével már összefűződik az MVM ZENERGIA, így számolt be a koncert után: „Az MVM ZENERGIA sikerét többek között az is mutatja, hogy még a nyolcadik alkalommal is pár nap alatt elkelt minden jegy. Művészeti vezetőként feladatom a rendezvény egyedi irányvonalát követni: a legmagasabb értéket képviselő klasszikus zenei művek mellett egyéb műfajokat harmonikusan megjelentetni. Az idei év különleges számomra, mert nemcsak fellépője és művészeti vezetője voltam az estnek, hanem első alkalommal zeneszerzőként is bemutatkozhattam.  A produkciót komoly, közel egy éves munka előzi meg, de valódi örömzenélés ez mindannyiunk számára. Az pedig, hogy jótékony célt is szolgálunk, plusz energiákat szabadít fel zenésztársaimban és bennem is. Azt gondolom, minden résztvevőnek igazi szerelemprojekt az MVM ZENERGIA.” 

Balázs János, Tóth Vera, Sárközy Lajos és az Anima Musicae Kamarazenekar az Autumn Leaves (Joseph Kozma) előadása közben  Fotó: MVM Zrt.

A négy évszak tematika megmutatkozott a zenei műsoron kívül a vizuális világban is, melyet Nagy Viktória vizuális rendező álmodott meg, saját festményeit életre keltve. Az eseménynek otthont adó Müpában nagyszabású fényfestés kíséretében jelent meg az ősz, míg Győrben a tél, Békéscsabán a tavasz, Szekszárdon pedig a nyár hangulatát megidéző látvány fogadta az érdeklődőket. A vidéki nagyvárosokban helyi zenei programokkal kiegészülve, ingyenesen, óriáskivetítőkön volt megtekinthető az előadás. Az összművészeti élményhez hozzájárult, hogy a zenén és irodalmon túl a tánc is helyet kapott az esti koncerten, a négy évszak vizuális megszületésében tánc etűddel Forczek Janka és Szilágyi Krisztián ifjú kortárs táncművészek szerepeltek, melyhez a koreográfiát Csuzi Márton álmodta meg. 

Az egyik újrahangszerelt Bagossy Brothers Company slágert Sárközy Lajos hegedűművész kísérte játékával  Fotó: MVM Zrt.

Természetesen ezúttal sem kizárólag a művészet volt a középpontban, hiszen az MVM ZENERGIA a jótékonyság jegyében született. Az MVM a koncert teljes jegybevételét minden évben jótékony célra ajánlja fel, a nézők pedig idén is online szavazással dönthettek arról, hogy mely szervezet részesüljön a támogatásban. Idén rekordszámú szavazattal az Amigos a gyerekekért Alapítvány vehette át a koncert teljes jegybevételét, amelynek célja a súlyosan beteg gyermekek motiválása a gyógyulásra, játékos nyelvtanulás segítségével. 

További információk az mvmzenergia.hu oldalon. 

(x)

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Dárdai Pál is a segítségét kérte: meghalt a magyar foci legendás alakja

origo.hu

Ötmillió forintért vett kutyát a TV2 sztárja

metropol.hu

„Ő volt a családja büszkesége” – 27 éves korában meghalt a sztárfocista

mandiner.hu

Ezt az olajat ne vásárolják! – májrákot okozhat, visszahívta a Nébih

ripost.hu

Failoni Donatella vallomása: Én soha többet nem megyek férjhez

hirtv.hu

Vezércikk: Ez egy égbekiáltó dolog

origo.hu

Rita Ora szinte meztelenül találkozott a hercegi párral - fotó

travelo.hu

Nemsokára megnyílik a világ egyik legnagyobb reptéri terminálja

vg.hu

Az élelmiszer-infláció letöréséhez nem elég a 6 árharcos multi élelmiszerlánc(x)

she.life.hu

Miért velem hozatja el a főnököm a ruháit a tisztítóból?(x)

ripost.hu

"Meg van ijedve..." – Kutyatámadás érte Tóth Andiékat

life.hu

Folyton fáradt vagy? A depresszió egyik tünete is lehet(x)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

PR

Felérhet-e valaha a magyar mangalica az amerikai black angus ázsiójával?

PR

Mítoszok és tények az online marketing világából

PR

Gyermek sportcipők, ruhák és hátizsákok iskolába. Mire érdemes még emlékezni szeptember 1-e előtt?

PR

Ezekre a termékekre érdemes lehet várni Black Fridayig!

PR

Szállj velünk a Budaörsi Airshown augusztus 19-én!

PR

Sikeresen zajlott a mezőgazdasági összeírás

PR

Autóval nyaral? Tegye élvezetesebbé a természetben való barangolást az AERIUM hordozható elektromos rollerrel!

PR

Időrablóvá vált az otthoni mosás