Létrehozva: 2022.12.22.

Újévi fogadalmam az arcápolási rutin (x)

Az arcápolás a mindennapok szerves, elengedhetetlen része. Nincs nap, ami nélküle kezdődhetne és záródhatna. Vagy ez csak egy idealisztikus kép? Nos, tízből nyolcan csak tervezik, hogy majd egyszer, holnap vagy jövőre beépítik az életükbe az arcbőrük tudatos ápolását. Ám jelenleg ez még nem a valóságuk. Az igazság az, hogy itt az idő egy fogadalmat tenni, mégpedig olyat, aminek a megvalósítása kőbe vésett. Most, hogy közeleg az újév, íme, itt az alkalom az elköteleződésre az arcápolás mellett.

Minden kezdet nehéz?

Fotó: notino.hu

Alapvetően nem, de időbe telik, amíg egy rutin szokássá válik. A kulcs a kitartó ismétlés, úgyhogy ez az arcápolással sincsen másként. Eleinte a tudatos elhatározás, emlékeztetés nem maradhat el. Később aztán automatikussá, sőt kihagyhatatlanná alakulnak a mozdulatok, és tényleg nem kezdődhet és záródhat nélkülük egyetlen nap sem. Ehhez azonban hetek, olykor hónapok elszántsága szükséges.

A sikeres arcápolás lépcsőzetes. Ez azt jelenti, hogy nagyon nem mindegy az alkalmazott kozmetikumok sorrendje. A rutin első lépése az arctisztítás. Hogy miért? Azért, mert mindennek az alapja a tiszta arcbőr. A napi szennyeződések, illetve a smink nyomot hagy a bőrön. Éjszaka pedig nem egyszer a méregtelenítő folyamatoknak hála egyéb, szemmel sokszor láthatatlan komponensek várják az eltávolítást. Ha ez az első lépés elmarad, akkor össze is dőlhet a kártyavár, mert ha a bőr nem tiszta, ha nem lélegezhet fel, akkor a továbbiakban bejuttatott tápanyagok nem szívódhatnak fel. Vagyis minden igyekezet ellenére az ápolás eredményessége elenyésző.

Tehát az első mozzanat a rutin kialakításában az alapos, tudatos tisztítás. Ez akár többféle készítmény bevetésével is történhet. Sokan esküsznek arra, hogy előbb az olajos, majd a vizes bázisú termékek együttes alkalmazása aligha múlható felül. Érdemes egyénileg kitapasztalni, hogy mik azok az anyagok, amik a legtöbbet adják.

Mi a következő lépés?

Ha az arc megtisztítása, a szennyeződések eltávolítása megtörtént, akkor jöhet a táplálás. Erre kiváló az arcápoló szérum, ami minden olyan összetevőt tartalmaz, ami a bőr egészségéért, szépségéért, kicsattanó üdeségéért felelős. Ezen a ponton jutnak be az arcbőr mélyebb rétegeibe a vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek. Mivel nincsen semmiféle akadályozó külső réteg, ami útját állná a felszívódásnak, ezért ennek a szakasznak az eredményessége megkérdőjelezhetetlen.

A szérumok palettája széles skálán mozog, ezért újfent jó ötlet végignézni a lehetőségeket, és azon összetételű variációra voksolni, ami az egyéni igényeknek leginkább megfelel.
A krémezés ezután következhet. Célszerű a nappal és az éjszaka között ápolás tekintetében is különbséget tenni, azaz a napszakkal harmonizáló kozmetikumot alkalmazni.

Melyik az a márka, ami ezen a területen kimagaslót alkot?

Kétségtelenül a Foreo. Egyrészt manuálisan használható készülékeket is kínál, amik nagyban megkönnyíthetik az arctisztítás pillanatait, miközben a hatékonyságfokozás sem kétséges. Másrészt a kozmetikumai is a ragyogó, tartós és persze látványos arcápolást támogatják.

(X)

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ezeket a furcsa vécészabályokat mindenképpen tartsuk be, ha Görögországba utazunk, különben sokat fizethetünk

origo.hu

Itt van Oroszország döbbenetes válasza az atomfenyegetésre

borsonline.hu

Fényképes bizonyítékot hozott a jövőből egy időutazó

mandiner.hu

Eddig szidták érte, most fél Európa Magyarország útját választotta

ripost.hu

Nem hiszed el, hogy néz ki manapság a Váratlan utazás főszereplője – galéria

magyarnemzet.hu

A Kreml reagált az atomfegyverek esetleges lengyelországi telepítésére

origo.hu

Zelenszkij ezzel a gátlástalan trükkel akarja kirobbantani a harmadik világháborút

mindmegette.hu

Citromos kölespuding: egy igazán különleges édesség

ripost.hu

Mennyire vagy művelt? 10 emberből 9 nem tudja ezeknek a szavaknak a jelentését

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

jatek.hirfm.hu

Nyerő ajándékok. Vigye el őket a Hír FM játékában (hirdetés)

ripost.hu

Mutatjuk, mit kell tenni most a málnával, hogy nyáron szuper termés legyen

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

PR

Lesz egynapos autópálya matrica? (x)

PR

Ez lehet a vége, ha nem tároljuk megfelelően a kerti szerszámokat

PR

A konditerem akár kifutóvá is válhat… (x)

PR

Megjött a nagy hír: Melanie C, a Spice Girls sztárja a szegedi Deja Vu Fesztiválon ad koncertet (x)

PR

Tornacipő tavaszra – milyen színek lesznek a legdivatosabbak? Milyen márkákat érdemes ismerni? (x)

PR

Női energiák mozgatják az idei Gourmet fesztivált

PR

Különleges áramvásárlási lehetőséget nyújtanak az MVM Partner aukciói (X)