Szlovákiában Orbán Viktor szövetségese nyerte a választásokat

POLITIK
Politika

Szerző Ripost

4 hónapja

A baloldal képtelen elfogadni, hogy békét akarunk

Mindenáron háború, ez a jelszavuk.

A háborúpárti baloldali európai parlamenti (EP-) képviselők nem tudják elfogadni, hogy Magyarország a béke pártján áll, és elutasítja a háborús uszítást – jelentette ki Hidvéghi Balázs, a Fidesz EP-képviselője magyar újságíróknak nyilatkozva csütörtökön.

 

Hidvéghi Balázs: A háborúpárti EP-képviselők nem tudják elfogadni Magyarország békepárti álláspontját

Védelmébe vette Lengyelországot Hidvéghi Balázs fideszes EP-képviselő a LIBE-bizottságban

Fotó: Facebook/Hidvéghi Balázs

Hidvéghi Balázs azzal összefüggésben, hogy az EP brüsszeli plenáris ülésén Magyarországot elítélő állásfoglalást fogadott el, kijelentette: Magyarországot ismét a békepárti álláspontja miatt támadják és ítélik el újra meg újra Brüsszelben. Folytatódik és fokozódik a Magyarországot célzó nyomásgyakorlás – emelte ki.

Emlékeztetett: csütörtökön elfogadott állásfoglalás szerint az EP elvenné Magyarországtól a jövő évben esedékes uniós tanácsi elnökséget. Ez a hatályos uniós szerződések durva megsértését jelenti, ami bizonyítja: ha van jogállamisági, valamint korrupciós probléma, az itt van Brüsszelben, és nem Budapesten – hívta fel a figyelmet a fideszes EP-képviselő.

Kijelentette: a nyomásgyakorlás újabb szintet ért el az Európai Parlamentben. Ebben pedig aktív szerepet vállaltak a magyar baloldali EP-képviselők is, akik előterjesztői, támogatói és megszavazói voltak a Magyarországot elítélő határozatnak.

Emlékeztetett, a szöveg szerint az EP elvenné Magyarországtól a jövő évben esedékes uniós tanácsi elnökséget. Ez a hatályos uniós szerződések durva megsértését jelenti, ami bizonyítja: hogyha van jogállamisági, valamint korrupciós probléma, az itt van Brüsszelben, és nem Budapesten - hívta fel a figyelmet.

Közölte: "érdekes adalék mindehhez", hogy a baloldal képviselői a brüsszeli korrupciós botrány egyik fő érintettjével, azzal a szocialista Marc Tarabellával együtt szavazták meg a Magyarország-ellenes, Magyarországot elítélő jelentést, akit néhány napja engedtek csak ki a börtönből.

"Szégyen, hogy a magyar baloldali EP-képviselők, akik sorra elveszítik otthon a választásokat, Brüsszelben azon dolgoznak, hogy a magyar emberek ne kaphassák meg a nekik járó uniós forrásokat" - fogalmazott.

A magyar "dollárbaloldal" a külföldről kapott támogatásokért cserébe kész lenne Magyarországot belesodorni a háborús konfliktusba - mondta. Magyarország azonban kitart a békepárti álláspontja mellett - húzta alá. A Soros-egyetem programigazgatója is arról beszél, hogy Magyarország nem tud kimaradni a háborúból. Pár napja pedig Karácsony Gergely főpolgármester fogalmazott úgy, hogy háborúban állunk - emlékeztetett.

"Mi, a Fidesz-KDNP EP-képviselői itt az Európai Parlamentben, elutasítjuk a háborús uszítást és a béke mellett tesszük le a voksunkat. Kormányzati szinten is meg fogjuk őrizni Magyarországon a békét és a biztonságot, és nem engedjük, hogy belesodorjanak minket ebbe a konfliktusba" - tette hozzá Hidvéghi Balázs.

A dollárbaloldal a kezdetektől fogva a háború pártján áll, hogy teljesítse a guruló dollárokért cserébe kiszabott feladatát. Többször kiderült, hogy magyar katonákat és fegyvereket küldenének a háborús övezetbe. Pedig a felmérésekből ők is tudhatják, hogy a magyarok döntő többsége a béke és a magyar kormány mellett áll. Mivel a baloldal minden nap egyre erőteljesebben teszi nyilvánvalóvá a háborúpárti hozzáállását ezért a Fidesz bejelentette azt, hogy kampányt indít azért, hogy megmutassa, mire is készül a háborúpárti baloldal, és hogy milyen következményei lennének a totális háborúnak.

Megosztás FacebookonKüldés MessengerenTovábbi lehetőségek

RENDKÍVÜLI HÍR

ITT A VÉG: TELJES UKRÁN MEGSEMMISÜLÉS

Már a háború kitörésekor világossá vált, hogy a baloldal háborúpárti és belesodorná az országot a borzalmas fegyveres konfliktusba. A guruló dollárokkal kitömött baloldal folyamatosan azt harsogja, amit a brüsszeli és az amerikai szponzorok elvárnak. Ez pedig nem más, mint Magyarország belekényszerítése a fegyverszállításokba és a több mint egy éve pusztító háborúba. 

Karácsony Gergely gondolkodás nélkül belerángatná hazánkat a háborúbaFOTÓ: KONCZ MÁRTON - ORIGO

A napokban Karácsony Gergely baloldali főpolgármester tett hajmeresztő kijelentéseket az ATV műsorában. Budapest főpolgármestere szerint háborúban állunk Oroszországgal. Az ATV Egyenes Beszéd című műsorában ezt mondta:

 

... éppen egy háborúban állunk azzal az országgal, amely beszállítója volt ennek a metrókocsibeszerzésnek. Ők szankciós listán vannak, ezért nagyon nehéz bármilyen jogunkat érvényesíteni.

 

Tehát, mint jól látszik Karácsony Gergely szerint háborúban állunk Oroszországgal.

KARÁCSONY GERGELY KIJELENTÉSE ÚJONNAN MEGMUTATTA, HOGY MENNYIRE HÁBORÚPÁRTI ÁLLÁSPONTOT KÉPVISELI A HAZAI BALOLDAL.

Az első perctől kezdve katonát és fegyvert küldött volna Ukrajnába Márki-Zay PéterFORRÁS: AFP/ATTILA KISBENEDEK

Márki-Zay Péter volt baloldali miniszterelnök-jelölt gyakorlatilag a kezdetektől háborúpárti kampányba fogott. A Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) elnöke 2022. február 13-án egy interjúban közölte: „mindent, amit a NATO szövetségi rendszere megenged, azt nagyon szívesen segítenénk.

Nyilván, itt Magyarország, azért valljuk be... ha nem Putyin ügynökeként működne Magyarország, akkor természetes, hogy a NATO tagjaként, minden módon, amit a NATO eldönt, azon belül a szövetség keretein belül, mindenféle segítséget megadhat Ukrajnának. (...)Hát hogyha a NATO úgy dönt, akkor akár katonait is."

Hadházy Ákos, a szélsőbaloldali botránypolitikus Magyarországon keresztül küldene fegyvereket a pusztító háborúbaFORRÁS: MTI/MÁTHÉ ZOLTÁN

Hadházy Ákos  pedig 2022. február 28-án pedig úgy fogalmazott:Mélyen szégyellem magam Szijjártó miatt, a szégyenemet csak még jobban mélyíti az, hogy az oroszok talpát nyalva nem engedjük át hazánkon az ukránok honvédő háborújához a fegyvereket.

Tordai Bence, a Párbeszéd társelnöke Dömötör Csabával, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkárával folytatott nyilvános vitában már kifejtette a megkérdőjelezhetetlenül háborúpárti álláspontot.

Tordai Bence szerint "máshoz" hasonlóan Magyarországnak is fegyvert kellene szállítani a háborúbaFORRÁS: FACEBOOK

Tordai tavaly áprilisban azt mondta, 

itt lenne a legfőbb ideje, hogy Magyarország megkezdje a direkt fegyverszállításokat.

Tordai később is megerősítette ezt, újra kijelentette, hogy fegyvereket kellene szállítanunk Ukrajnának, ahogy „mindenki" teszi. Ezt követően ismét megerősítette, hogy a dollárbaloldal mindenképp fegyvereket küldene Ukrajnába.

Idegesen a következőket mondta Bohár Dániel riporter kérdésére:

AHOGY MINDEN TISZTESSÉGES ORSZÁG KÜLD FEGYVEREKET UKRAJNÁNAK, ÚGY MAGYARORSZÁGNAK IS KÉNE.

A Gyurcsány Ferenc által vezetett baloldal mindenben meg akar felelni a globalista köröknek és ennek érdekében bármit feláldoznának. Azt akarják, hogy a kormány avatkozzon be a háborúba és küldjön fegyvereket a frontra. Ebből logikusan következik, hog a Fidesz–KDNP által az Országgyűlés elé benyújtott békepárti javaslatot sem szavazták meg.

EGYÉRTELMŰEN BEBIZONYÍTOTTÁK, HOGY A HÁBORÚ PÁRTJÁN VANNAK.

A baloldal vezére szerint pocsék ember az, aki nem küld fegyvereket és a béke pártján áll

FORRÁS: MTI/KOVÁCS ATTILA

Korábban Gyurcsány Ferenc szintén egyértelművé tette háborúpárti álláspontját, szerinte ugyanispocsék ember, aki nem hal meg Ukrajnáért.A háború egyéves évfordulóján pedig szégyenletesnek nevezte a kormány békepártiságát, és lényegében a fegyveres konfliktus folytatását népszerűsítette.

Berg Dániel, Cseh Katalin és Bajnai Gordon

FORRÁS: FACEBOOK

A momentumos Berg Dániel – Cseh "Katka" EP-képviselő férje – egy tavaly március 2-i Facebook-posztjában gyalázta a magyar emberek többségét. Az európai liberális pártcsalád, az ALDE egyik alelnöke a kormány békepárti politikáját bírálta, szerinte a kormányzati hozzáállás az emberség és a szolidaritás teljes hiányát mutatja,

AMIVEL MI SEM VAGYUNK KÜLÖNBEK ANNÁL, AKI MEGHÚZZA A PUSKA RAVASZÁT, VAGY KIOLDJA A BOMBA BIZTOSÍTÉKÁT.

Cseh Katalin és Donáth Anna

FORRÁS: MTI/ILLYÉS TIBOR

A rendszeresen mocskolódó Donáth Anna, a Momentum európai parlamenti képviselője, akinek az apja Donáth László, Gyurcsány bizalmasa, a háború kirobbanása után néhány nappal katonai segítségnyújtást sürgetett Ukrajnának. Donáth erről egy Facebook-bejegyzésben írt:

Az ukrán elnök és pártja csatlakozik európai pártcsaládunkhoz. Ukrajna európai ország, és Putyin bűnös háborúja támadás az egész európai közösség ellen. A mai napon pártcsaládunk, az ALDE pártvezetői rendkívüli ülést tartottak az ukrán helyzetről, és – a momentumos ALDE-alelnök, Berg Dániel támogatásával – azonnali hatállyal elfogadtuk Vologyimir Zelenszkij pártjának, A Nép Szolgájának csatlakozási kérelmét pártcsaládunkba. Közösen elfogadott határozatban erősebb szankciókat, több katonai és humanitárius segítséget sürgetünk Ukrajnának.

Maga Cseh Katalin is hasonló álláspontot képviselt a közösségi oldalán közzétett élő bejelentkezésben tavaly március elsején.

EBBEN EGYÉRTELMŰNEK NEVEZTE, HOGY A NATO-NAK SEGÍTENIE KELL UKRAJNÁNAK ABBAN, HOGY MEGKAPJÁK AZOKAT A FEGYVEREKET, AMELYEKKEL MEG TUDJÁK VÍVNI EZT A HÁBORÚT

 

Miért háborúpárti a baloldal?

A háborúpárti hozzáállásra és nyilatkozatokra magyarázatot ad az a tény, hogy a 2022-es választási kampányra összesen 4 milliárd forintnak megfelelő dollárt kapott a baloldal, nagyrészt az Egyesült Államokban bejegyzett Action for Democracy nevű alapítvány közvetítésével, amelyet Karácsony Gergely főpolgármester és Bajnai Gordon volt baloldali miniszterelnök bizalmi embere, Korányi Dávid vezet.

Bajnai Gordon korábbi miniszterelnök Korányi Dávid kül- és biztonságpolitikai szakállamtitkárral áll a Capitolium előtt sajtótájékoztatója után washingtoni látogatása második napján, 2009. december 3-án

FORRÁS: MTI/BELICZAY LÁSZLÓ

Ez a szervezet közvetlenül a magyar választás előtt jött létre, és feladata az volt, hogy befolyásolja a hazai belpolitikát a kormányváltás érdekében. A pénzekből részesült a Márki-Zay Péter volt miniszterelnök-jelölt vezette Mindenki Magyarországa Mozgalom, de jelentős, milliárdos nagyságrendű összeg érkezett a baloldali kampányt lebonyolító DatAdat nevű céghez és a szintén Gyurcsány-Bajnai-tengelyhez köthető és médiahálózatot is működtető Oraculum 2020 Kft.-hez.

Már a háborúra készül a baloldal

Karácsony Gergely most vagy őszinte volt, vagy elszólta magát– mondta Kiszelly Zoltán az Origónak. A Századvég politikai elemzések igazgatója szerint mára bebizonyosodott, hogy a szankciók nem működnek, és ezért ez már szinte azt jelenti, hogy konkrétan a háborúra készülnek a háborúpárti erők.

A totális háborúra készülnek a háborúpárti erők

FORRÁS: ANADOLU AGENCY VIA AFP/2023 ANADOLU AGENCY/DIEGO HERRERA CARCEDO

Hasonlóan nyilatkozott egyébként pár hónappal ezelőtt Annalena Baerbock, Németország zöldpárti külügyminisztere is. Fontos, hogy az Egyesült Államok sem akar egy újabb vietnamihoz hasonló konfliktusba belekeveredni az elnökválasztás végéig, ezért egyre inkább az európai országokra hárul a háború terhe – tette hozzá.Karácsony és Márki-Zay már tavaly is azt képviselte, hogy Magyarországnak be kellene lépnie ebbe háborúba– fejtette ki Kiszelly Zoltán.

MAGYARORSZÁGON NINCS TÖBBSÉGE A HÁBORÚPÁRTI ÁLLÁSPONTNAK, ÉS A MAGYAROK A BÉKE MELLETT DÖNTÖTTEK TAVALY ÁPRILISBAN. 

Most a baloldal több oldalról próbál nyomást gyakorolni hazánkra, hogy a kormány változtassa meg a békepárti álláspontját.

A NATO már a konkrét összecsapásra készül az oroszokkal

A NATO jóváhagyta azokat a terveket, amelyek felvázolják, hogyan reagálhat a szövetség egy esetleges orosz támadásra. A hidegháború vége óta nem volt példa arra, hogy a NATO ilyen részletes tervet dolgozott volna ki arra az esetre, ha egy orosz támadás ellen kellene védekezni, Rob Bauer admirális szerint viszont az elhúzódó orosz-ukrán konfliktus miatt időszerűvé vált a lépés. A több ezer oldalas terv a 31 tagot a katonai eszközök és a logisztika korszerűsítésében is eligazítják. A terveket a NATO vilniusi csúcstalálkozóján hagyhatják jóvá.

A NATO már a világháborúra készül

FORRÁS: ANADOLU AGENCY VIA AFP/2023 ANADOLU AGENCY/DIEGO HERRERA CARCEDO

A NATO elszántságát jól mutatja a fenti tervek elkészítése is, de kétségtelenül egyre nagyobb esélye a teljes világháborús eszkalációnak Oroszországgal. Mint ismert, a NATO 5. cikkelye alapján valamennyi tagot ért támadásnak tekinthető a külső fél által egy NATO-tagállam területe, lakossága vagy hadereje ellen alkalmazott bármely erőszak, azaz e feltételek külön-külön „casus belliként" értelmezhetők és alkalmazhatók.

Figyelemfelhívó kampányba kezd a Fidesz

Figyelemfelhívó kampányba kezd a Fidesz arról, milyen veszélyeket rejt magában a háborúpártiság.
Minden magyarnak joga van tudni, hogy milyen veszélyekkel jár a háborúpárti álláspont! Éppen ezért a Fidesz figyelemfelhívó kampányba kezd - jelentette be közösségi oldalán Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója.

A nagyobbik kormánypárt Facebook-oldalára szombat délután felkerült rövid videó szerint a baloldal belesodorná az országot a háborúba, „a baloldal a fegyverküldés mellett kampányol". Az összeállításban a baloldali politikusok az ukrajnai háborúval kapcsolatosan tett korábbi nyilatkozataiból láthatók részletek.


 


 

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Itt a mindeddig teljesen elképzelhetetlen védőoltás

origo.hu

Hatalmas ajándékkal lepte meg Majka a születésnapját ünneplő feleségét

mindmegette.hu

Ismerd meg a 80/20-as diétát – hosszú távon fenntartható és hatásos

mandiner.hu

„Megerősödhetnek a nacionalisták Európában!” – Így rettegnek a nyugati ballib lapok Robert Fico győzelmétől

ripost.hu

Már 6 éve, hogy Cinthya Dictator szerelme, Molnár Tamás újjászületett

magyarnemzet.hu

Józsefvárosban tüntettek a cigány muzsikusok, gyalázatos jelenségekről beszélnek

origo.hu

Borzalmas orosz rejtély: hatodik típusú találkozás volt az egyetemisták megmagyarázhatatlan halála?

ripost.hu

Igazi hősök: három gimis kamasz mentett életet a Nyugati pályaudvaron

ripost.hu

Benedek Miklós a függőségéről vallott: Minden nap elvesztettem a fizetésemet

life.hu

A tested csodákra képes: így veszi fel a harcot a kórokozók, baktériumok ellen(x)

ripost.hu

Fontos szabály lép életbe vasárnaptól: ezt minden autósnak tudnia kell

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-