POLITIK

Zeng az Örömóda Berkinél, elárulta, miért

A főpolgármesteri székért harcba szálló izomceleb tegnap jelentette be, hogy közel 10 000 ajánlást sikerült összegyűjtenie. Ma friss hírekkel jelentkezett.
  • Szerző: RIPOST

Néhány hónappal ezelőtt sokan nem fogadtak volna arra, hogy az ingyenes budapesti közlekedést és kedvezményes parkolást ígérő Berki Krisztián közelebb kerül a főpolgármesteri székhez, mint egy újabb valóságshow főszerepéhez.

Fotó: Sulyok László

Az izomceleb azonban bekeményített, 16 napon keresztül járta a várost, hogy szeptember 10-ig megszerezze a fővárosiaktól a szükséges 5000 ajánlást. Ez idő alatt persze nemcsak olyanokkal találkozott, akik kiálltak mellette, voltak, akik kabarénak tartották a törekvéseit. Berki azonban nem csüggedt, rácáfolt a kétkedőkre!

Hétfő kora délután egy Instagram-videóban táncra perdülve tudatta, hogy sikerült összegyűjtenie a főpolgármesteri jelöltséghez szükséges ajánlásmennyiséget, sőt, közel a dupláját, közel tízezret!

A főváros honlapján kicsivel később közzétett határozat szerint az október 13-ai voksoláson Tarlós István lesz az első a szavazólapon. A kormánypárti főpolgármestert a celeb Berki Krisztián, a Munkáspárt vezetője Thürmer Gyula, a független Puzsér Róbert és az ellenzék közös jelöltje, Karácsony Gergely követi.

Kedd reggelre a Nemzeti Választási Iroda honlapján is megjelent Berki adatlapja. Az izomcelebből lett politikust telefonon kerestük, aki elmondta, hogy ő már tudja, hogy hivatalosan is elfogadták a leadott ajánlóíveit.

Fotó: Instagram

„A számokat még nem tudom, de azzal felhívtak, hogy hivatalossá vált az indulásom a főpolgármesteri székért. Azt üzenem a kihívóimnak, hogy számolgathatnak nyugodtan, de az X-eket úgyis én fogom begyűjteni„ – jelentette ki lapunknak a tőle megszokott magabiztossággal.

Bár további stratégiájáról egyelőre hallgat, az Instagramon megjelent egy az eddigi kampányát összefoglaló videó, amelynek aláfestő zenéje az Örömóda. Alighanem nem véletlen a dalválasztás: Berki szemlátomást elégedett a teljesítményével.

 

 

a berki ?? (@berkikrisztian) által megosztott bejegyzés, Szept 10., 2019, időpont: 3:10 (PDT időzóna szerint)

Eközben Krisztián felesége, Mazsi is elbüszkélkedett azzal az Instagramon, hogy férje immár hivatalosan is jelöltté vált.

Fotó: Instagram

Az ő videóját ide kattintva tudod megnézni, az Instagram-sztoriban!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?