Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba!

POLITIK
Létrehozva: 2021.11.07.

Városháza-botrány: Ki az a titokzatos Berki Zsolt?

A régmúltból már ismerős szereplők bukkannak fel a Városháza-gate-ben, írja a Magyar Nemzet. Az ingatlan értékesítésével azt a Beák és társai Ingatlanközvetítő Kft.-t bízták meg, amely annak idején az MSZP Köztársaság téri székházára is vevőt talált.

A megbízást adó vállalkozás elsőre talán ismeretlen, a Northern Rock Kft. neve keveseknek csenghet ismerősen. A társaság tulajdonosa ellenben ismerős lehet sokaknak, Berki Zsolt neve ugyanis jó tíz évvel ezelőtt rendszeresen szerepelt a híradásokban. Berkiről 2008 környékén olvashattak sokat a közügyek iránt érdeklődők, a férfi ugyanis az úgynevezett InfoPark-ügy egyik főszereplője volt.

A szóban forgó bűnügyi történet egy újbudai ingatlan körül bontakozott ki. Az előzmény az volt, hogy az állami tulajdonban álló InfoPark Zrt. 2007 végén a Noveco Invest Kft.-re ruházta a Lágymányosi híd déli oldalán fekvő, 62 ezer négyzetméter nagyságú terület földhasználati jogát. Az esetről beszámoló híradások szerint később ebből származott a konfliktus. Az állami céget ugyanis a következő esztendőben privatizálták, de a területre nem a vevőt, hanem más céget, nevezetesen a Noveco Investet illette meg a földhasználati jog. A vevő ezt a helyzetet szerette volna megszüntetni, ám nem mindennapi módon. A vita hamar a rendőrség asztalára került, ugyanis – tanúvallomások szerint – a Noveco Invest képviselőit életveszélyesen megfenyegették. A Noveco tulajdonosa ekkoriban Berki Zsolt volt, az állami céget privatizáló vállalkozást pedig Leisztinger Tamás milliárdos üzletemberhez kötötték. A híradások szerint Berki és társai zsarolás miatt feljelentést tettek, amiben Leisztinger neve többször is előfordult. Az ügy utóbb önbíráskodássá szelídült, az eljárást végül 2013-ban meg is szüntették. Berki Zsolt további cégügyei nemigen keltették fel a sajtó érdeklődését, pedig cégből éppenséggel akadt néhány. A hivatalos adatbázisok szerint napjainkban a férfi több vállalkozásban is kisebbségi tulajdonos, ezek között akad szépségápolással, tanácsadással és őrzés-védéssel foglalkozó társaság is. Az adatbázisokban szereplő információk szerint Berki igazi vállalkozó típus, számos cégben vállalt korábban szerepet. Több – azóta megszűnt – ingatlanos társaságban bukkant fel a neve, de köze volt nyomozásokat végző, építőipari, tanácsadó és a vendéglátóiparban működő vállalkozáshoz is.
Zavaros és kínos magyarázkodást adott elő Karácsony Gergely az ATV-ben, miután kiderült, megint nem mondott igazat, most a Városháza eladásával kapcsolatban. Csütörtökön még fake newsnak nevezte azt, hogy el akarnák adni a Városházát, az Index nyilvánosságra hozta az ezzel kapcsolatos szerződést, amely egy ingatlaniroda és egy baloldali milliárdosokhoz közelálló cég között született.
Karácsony most már arról beszél, hogy csalás történt, és valakik hamis látszatot keltettek, és feljelentést tesz. Arra azonban továbbra sem ad magyarázatot, miért kötne egy ingatlanos cég szerződést egy olyan épületről, amelynek eladására nem kapott biztosítékot. Érdekes eleme volt az interjúnak, amikor Karácsony úgy fogalmazott: „SZERINTEM nincs ilyen ügy” – vagyis most már nem mert egyértelműen tagadni, nyilván nem tudja, mire van még bizonyíték. Az Index birtokában lévő dokumentumok bizonyítják, hogy hiába tagadták Karácsony Gergelyék a Városháza eladásának tervét, mintegy 40 milliárd forintért mégis kínálnák az ingatlant. Budapest egyik legértékesebb telkére a rajta lévő műemléki védelem alatt álló épülettel együtt az a cég igyekszik vevőt találni, amely évekkel ezelőtt az MSZP székházának értékesítésében is szerepet játszott. A megbízó ráadásul azzal csábítja a potenciális vevőt, hogy segítenek majd a szükséges építési engedélyek beszerzésében, amelyekkel akár szállodát, irodaházat, vagy esetleg bankcentert alakítanának ki a Városháza helyén.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Nagy a baj: a németek közölték, Oroszország hamarosan megtámadja a NATO-t

origo.hu

Migránsok okozták a balesetet a Liszt Ferenc-repülőtér közelében, amelyben két ember meghalt

borsonline.hu

Vilmos herceg elhagyta a rákbeteg Katalin hercegnét

magyarnemzet.hu

Klopp egy játékost emleget, ő lehetett volna a siker kulcsa?

ripost.hu

Fény derült a tökéletes kapcsolat titkára: ebből a négy csillagjegyből lesz a legjobb partner

hirtv.hu

Olyan történetet idézett fel Orbán Viktor, amitől ledöbbent a hallgatósága + videó

origo.hu

Botrány: Vajna Tímea húga idegesen üzent testvérének

lakaskultura.hu

Modern városi milliő a 13. kerületben: skandináv stílus, retróval fűszerezve

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Özönlenek a gratulációk Vastag Csabának és feleségének

ripost.hu

Váratlan fordulat Dárdaiéknál, óriási bejelentést tett a Hertha

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba!

POLITIK

Komoly az esélye a benzinárstop bevezetésének

POLITIK

Mexikói filmsztár a CPAC Hungary egyik vendége

POLITIK

Orbán Viktor kemény üzenetet küldött az uniós elitnek: menniük kell!

POLITIK

Hova lett Kispesten az orvosi rendelő pénze?

POLITIK

Újabb súlyos orosz támadások Ukrajna ellen

POLITIK

Izrael rakétákat lőtt ki Iránra

POLITIK

A Mészáros-csoport megvásárolta a híres babaáruház-láncot