INSIDER

Megrázó: az utolsó óráiban is a rendőri hivatás volt a fontos a 3 gyerekes édesapának

János tudta, hogy nagyon nagy a baj, de fegyvere az oldalán lógott. Befejezte a szogálatot, mielőtt bement a kórházba, de akkor már késő volt.
  • Szerző: Ripost

Deme János, aki korábban teljesen egészséges volt, Nagypénteken került kórházba, denem tudták már megmenteni, április 20-án elhunyt. A pusztavámi tragédia mindenkit nagyon megrázott: a körzeti mebízott három fiút nevelt egyedül.

pusztavámi tragédia

János elkötelezett rendőr volt

Azonnal a kórházba küldték

„Nagypénteken pont a feleségem volt az ügyeletes orvos, amikor jelentkezett nála János azzal, hogy rosszul van. A párom megvizsgálta és azonnal beutalta Székesfehérvárra a sürgősségire, számára akkor már sejthető volt, hogy komoly gond van – mesélte Nédó Géza, a család barátja, Pusztavám krónikása. János azonban a figyelmeztető szavak ellenére nem indult azonnal kórházba, pedig a hasnyálmirigyével volt gond.

pusztavámi tragédia

Nédó Géza megható sorokkal búcsúzott Jánostól

Nem hagyta ott a szolgálatot

„A feleségemnek annyit mondott, hogy bemegy a kórházba, de előbb le kell adnia a fegyverét. Csakhogy ez a fegyverleadás végül este nyolckor történt” – mondja a férfi. Felesége a rendőr délelőtti látogatása után délután már a kórházban érdeklődött volna a férfi állapota felől – ekkor derült, hogy János még be sem ért oda. Utólag már nehéz megmondani, mennyit számított az a pár óra, de vélhetően nagyon sokat. János cukra délelőtt 25-ös volt, ami már eleve életveszélyes állapot, mire azonban a kórházba ért, már 38-at mértek.

A mindössze 46 éves férfi életéért napokig heroikus küzdelmet folytattak a kórházban. Végül április 20-án Deme János szervezete örökre feladta a harcot. „A hasnyálmirigy-gondokra társbetegségek is jelentkeztek, egy ideig mély altatásban is tartották. De a hatalmas orvosi összefogás ellenére sem lehetett megmenteni az életét” – mondja szomorúan Géza. A pusztavámi tragédia megviselte a helyieket, Jánost ugyanis mindenki kedvelte, és tisztelte, mindenkihez volt egy jó szava. A szerencsétlenségben három fia is megroppant.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?