Létrehozva: 2021.08.29.

Újra bebizonyosodott, Gyurcsány a főnök a baloldalon

Megtartotta XI. kongresszusát a Demokratikus Koalíció. A rendezvényen felszólalt Gyurcsány Ferenc és Dobrev Klára is, akik az elszámoltatás és egy új rendszerváltás megteremtéséről beszéltek, nem hagyva kétséget afelől ki is a főnök a baloldali összefogásban.

A baloldali politikus azt is fejtegette, hogy a baloldalnak egységesnek kell maradnia, mert csak együtt tudnak kormányozni. Emiatt Dobrev bejelentette, hogy év végéig megalakítják az „új köztársasági kormányt”, egyfajta árnyékkormányt, és nekilátnak a kormányprogram kidolgozásának.

A DK kormányfőjelöltje a remélt választási győzelem után tárgyalásokat akar kezdeményezni az európai és amerikai szövetségesekkel, hogy szorosabbra fűzzék a kapcsolatokat.

– A választásokat meg fogjuk nyerni, de el kell kerülni, hogy a kormányzásba belebukjunk. Az előválasztás tétje, hogy ki az, aki április után is tud kormányozni – mondta Dobrev, hozzátéve: nem csupán kormányváltásra készülnek, hanem rendszerváltásra is. A Demokratikus Koalíció európai parlamenti képviselője úgy vélekedett: aki miniszterelnök-jelölt akar lenni, annak tudomásul kell venni, hogy ha nem tudnak leszámolni az Orbán-rendszerrel, akkor az Orbán-rendszer számol le velünk.

Továbbá azon véleményének is hangot adott Dobrev Klára, hogy amennyiben nem történik meg egy új rendszerváltás 2022-ben, akkor Orbán Viktor egy év után visszatérne a hatalomba. Ehhez kapcsolódóan a DK európai parlamenti képviselője arról beszélt – mint korábban Gyurcsány Ferenc –, hogy forgatókönyvekkel készülnek a választás utáni időszakra.

A békét és a tisztességet a beszéde során többször is emlegető Dobrev szerint a jelenlegi kormánnyal szemben minden konfliktust „el kell vinni a falig”, de a balliberális pártok közötti konfliktusokat el kell simítani.

Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke szintén felszólalt a kongresszuson és megvédte a rasszista és antiszemita jelölteket is indító Jobbikkal kötött szövetséget, amikor úgy tett: „sok helyről indultak hadba azok, akik polgári demokratikus alternatívát akarnak nyújtani, de megérkeztek”. Dobrevhez hasonlóan a férje is arról értekezett, hogy rendszerváltást kell végrehajtania a szivárványkoalíció pártjainak, ha 2022-ben győzedelmeskednek az országgyűlési választáson. A baloldali politikus szerint az „eucharisztia nevében” nem ígérhet bocsánatot, mert nem bocsát meg azoknak, akik szerinte megrabolták, meggyalázták, tönkretették Magyarországot.

A pártelnök az előválasztásról elmondta, hogy nem volt „nagy híve” a lebonyolításnak, az összefogást érintő konfliktusokat pedig „karcolgatásoknak” nevezte, amire szerinte szükség van a politikában.

Gyurcsány végül a jelenlegi kormánypártoknak és támogatóiknak üzenve ismét az elszámoltatás szükségességét hangoztatta, amit szerinte egy „tisztességes igazságszolgáltatás” fog megtenni, ha a baloldal hatalomra jut 2022-ben. Kijelentette: „ki fogjuk söpörni a hatalomból a karmelita kolostorban ülő nemzetáruló brigádot!”

Stop Gyurcsány! Stop Karácsony! címen indít aláírásgyűjtést a Fidesz-KDNP szeptember elsejétől. A petíció célja, hogy a kormánypártok emlékeztessék az embereket: az ellenzéki összefogás mögött az a Gyurcsány Ferenc áll, aki a 2002-2010 közötti szocialista kormányzati időszak hosszabb részében kormányozta és csődbe vitte Magyarországot ­– mondta Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában. A politikus kiemelte: a baloldal annak ellenére erőlteti Karácsony Gergely személyét, hogy a főpolgármester eddigi városvezetői munkájából csupán a forgalmi dugókat, a város egyre koszosabb közállapotait, az elgazosodott zöld felületeket és az eszkalálódó hajléktalan helyzetet említhetjük referenciaként. Kocsis Máté rámutatott: Budapest városházának összetételéből és a városvezetők személyéből is egyértelműen látszik, hogy Gyurcsány Ferenc áll a főpolgármester mögött. – Kocsis Máté szerint mindegy, hogy Karácsony Gergely, Dobrev Klára vagy Jakab Péter indul a baloldal miniszterelnök-jelöltjeként 2022-ben, valójában Gyurcsány Ferenccel állunk szemben – fogalmazott.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Magyar Péter nyilvánosan gúnyolódott Varga Judit saját bántalmazásáról szóló drámai vallomásán - videó

origo.hu

Magyar Péter egy ócska, undorító, gyáva sz.ar alak volt és marad is

metropol.hu

„Egyszerűen a folyosón felejtették, egyetlen orvos sem pillantott rá” – Tamara 12 órát szenvedett magára hagyva a kórház folyosóján, belehalt

hirtv.hu

Újabb helyen mérettetné meg magát Magyar Péter

ripost.hu

Váratlan fordulat: Harry ülhet a trónra a nagybeteg Katalin miatt

origo.hu

Retteghet Zelenszkij, súlyos fenyegetést kapott

mindmegette.hu

A 13 legjobb ebédötlet a húsvéti négynapos hosszú hétvégére

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

4 csillagjegy, akiknek óriási fordulatot ígér a húsvéti hosszú hétvége

ripost.hu

Minden nap szenvedés, gyógyíthatatlan beteg a gyönyörű színésznő

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Varga Judit újabb posztja: Rettegtem, sírtam, féltem a férjem mellett

POLITIK

Gulyás Gergely reagált Magyar Péter manipulált hangfelvételére

POLITIK

Mikor tárgyalja a NATO csapatok küldését Ukrajnába?

POLITIK

Gyurcsányné és Donáth Anna el akarják venni a tanárok pénzét

POLITIK

Nem tanácsolják az amerikaiaknak a franciaországi utazást

POLITIK

Orbán Viktor: Brüsszel nem tiszteli a szuverenitást

POLITIK

Soros dollármédiája próbálja támogatni Magyar Pétert

POLITIK

Franciaországban rendőrök őrzik a templomokat