Létrehozva: 2019.10.09.

Tengerparti villákat vettek Karácsony kispesti szövetségesei

Újabb részleteket hozott nyilvánosságra a Magyar Nemzet a kispesti szocialista közpénzcsapolási mutyiról. Ezúttal az is kiderült, hogy mibe fektették a pénzt Gajda Péter MSZP-s polgármester cimborái.

A hangfelvételek és a lap által megszerzett dokumentumok szerint az önkormányzati megbízatásokban dúskáló Somogyi László vállalkozónak az Egyesült Államokban, míg Kránitz Krisztiánnak a polgármester „csókosának” a Földközi-tenger partján, Spanyolországban van ingatlana. Maga Gajda Péter kispesti polgármester a beszélgetések szerint „csak” a XIX. kerületben vásárolt be.

Karácsony és a Nagy Kispesti Pénzlenyúlás bandavezére Gajda Péter MSZP-s polgármester.

Minderről Lackner Csaba kispesti szocialista képviselő beszélt azon az ominózus „kokainos” felvételen, amiről a napokba újabb és újabb részleteket tettek közzé.

Kiderült, hogy Gajda Péter polgármesterhez és köréhez „külső vállalkozókon” keresztül áramlik vissza a pénz, a felvételeken elhangzottak szerint egyikük Somogyi László. A hanganyagokból véletlenül derült ki, hogy az üzletember érdekelt egy ingatlanban az Egyesült Államokban, közelebbről Miamiban.

A másik havernak Kránitz Krisztiánnak Spanyolországban van háza, amit a közelmúltban vásárolt. A lap által megszerzett dokumentumok bizonyítják, hogy 2018. július 13-án létrejött egy adásvételi szerződés egy olasz állampolgárságú, nagy-britanniai lakcímű férfi és Kránitz Ferenc Krisz­tián kispesti lakos között. A dokumentumot mindketten aláírásukkal hitelesítették.

Az ingatlan az Orihuela (Orihuela-Costa) településhez tartozó Playa Flamencán található, Murcia városától keletre, Spanyolország dél-keleti részén, a Földközi-tenger partján. A közel 75 négyzetméteres házhoz egy kis, 52 négyzetméteres kert is tartozik.

A hirdetések alapján egy ilyen ingatlan értéke átlagosan minimum 100-150 ezer euró (32-48 millió forint), de a ház kialakításától függően az összeg jelentősen több lehet.

A Magyar Nemzet és a Hír TV által megszerzett hangfelvételeken a Kránitz számláján történt pénzmozgásokról is beszél Lackner Csaba.

„Neki van egy olyan számlája, ahova csak az önkormányzati pénz érkezik” – mondja Lackner, hozzátéve, hogy Kránitz a fizetéséhez „nem nyúl”. Ezt a tendenciát alátámasztják Kránitz vagyonnyilatkozatai: 2015-ben, 2016-ban és 2017-ben készpénzállománya és megtakarításai folyamatosan gyarapodtak, a vagyonkezelő igazgatója látszólag nem a fizetéséből élt. A hangfelvételen beszélgető felek nem helyeslik a dolgot, mondván: gyanús, hogy nem nyúl valaki a fizetéséhez, hiszen akkor miből él? A párbeszédek szerint az a megoldás, hogy amint megérkezik a számlára a fizetés, azonnal le kell venni, mert a készpénz mozgását sokkal nehezebb nyomon követni. „Számlákat utána tudsz gyártani” – teszi hozzá az egyik beszélő, amelyre a másik helyesel: „Hogyne”. Lackner ezután arról beszélt, hogy ő pontosan így csinálja.

A korábban nyilvánosságra hozott beszélgetésekből az is kiderült, hogy Lackner szerint Kránitz az anyja nevén vásárolt ingatlanokat, főként Kispesten. Kránitz Krisztiánt telefonon kerestük kérdéseinkkel, ám lapzártánkig elérhetetlennek bizonyult.

A kispesti közpénz-lenyúló banda. A kábszeres fecsegő Lackner, Krinyó a pénzvisszaosztó és a polgármester, Karácsony jó barátja.

Gajdának már „megvan”

A lapunk birtokába került egyik hangfelvételen Lackner Csaba és beszélgetőtársa a kispesti MSZP-s polgármester vagyonosodásáról beszél.

„Gajdának az osztrákoknál nincs valamije?” – kérdezi a politikus. „Szerintem nincs, de lehet, hogy …szerintem ő csak akart” – válaszolt Lackner, aki szerint úgy akart, hogy ahhoz kellene végzettség. Hogy Lackner pontosan mire gondolt, az nem derül ki, mivel beszélgetőtársa közbevágott. Korábbi hangfelvételekről és a közösségi médiában elérhető nyilvános képekről kiderül, hogy Lackner, Gajda, Kránitz, Somogyi és Somogyiné, valamint mások is évente járnak együtt síelni, egyik kedvelt célpontjuk Ausztria.

„És mibe rakta a pénzét?” – kérdezte a felvételeken a politikus Gajda Péter polgármesterrel kapcsolatban. „Hát, ingatlanokat vásárolt. Most is szereztem neki ingatlant” – válaszolta Lackner, aki egy újabb kérdés után azt mondta: nem szokta megkérdezni tőle, hogy amit kap, azt hova rakja. A polgármester se kérdezi meg Lacknertől. „Kemény lesz a következő öt év, b…z­meg. Hajtani kell a biciklin rendesen, hogy ne kelljen utána sokat dolgozni” – sopánkodik Lackner.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Felbukkant egy újabb halálos vírus

origo.hu

Kiestek a mélyen kivágott felsőből Vajna Tímea hatalmas mellei

borsonline.hu

Megszakad a szív: holtan találták meg az eltűnt, 4 gyermekes nyíregyházi édesanyát

magyarnemzet.hu

Meleg futballisták forradalma a Bundesligában: tömeges coming out szerveződik

ripost.hu

Érkezik az áprilisi telihold, 3 csillagjegynek megváltozik az élete

origo.hu

Alig takarja a melltartó az egykori szépségkirálynő mellét

mindmegette.hu

Puha, édes tészta, különleges formában: így készül a budai kuglóf

ripost.hu

Elképesztően gondolkozik magáról 3 csillagjegy, ők nem kérnek bocsánatot

ripost.hu

Nagyot fog zuhanni az üzemanyag ára, ekkor várható

ripost.hu

Sztárok bulizás közben - Galéria

ripost.hu

Válassz egy holdat és kiderül, mi a legnagyobb titkod

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Újabb bizonyítékok Bajnaiék és Magyar Péter szövetségére

POLITIK

TikTok-iszlamisták radikalizálják a fiatalokat. Kalifátust akarnak létrehozni

POLITIK

Egymásra licitálnak Európában a háborúpárti politikusok, Brüsszel a tűzzel játszik

POLITIK

Brüsszelben úgy gondolják: a tömeges bevándorlás aranyat ér. Vajon kinek?

POLITIK

Már a héten megindulhatnak az új fegyverszállítások Ukrajnába

POLITIK

CPAC-Hungary: A békepárti és szuverenista erők összehozása a cél

POLITIK

Az amerikai tankok 16 százalékát már kilőtték az oroszok

POLITIK

A DK, Karácsonyék és Magyar Péter mögött ugyanaz a cég áll