INSIDER

Tarlós növelte előnyét Karácsonnyal szemben

Tovább növelte előnyét Tarlós István az októberi önkormányzati választás kampányában, s a biztos részvételt ígérő budapesti választók 53 százaléka jelezte, hogy a jelenlegi főpolgármesterre fog szavazni – derül ki a Nézőpont Intézetnek a Magyar Nemzet számára készített reprezentatív közvélemény-kutatásából.
  • Szerző: RIPOST

A felmérés szerint a budapesti választók mindössze 40 százaléka tervezi Karácsony Gergely – a baloldali ellenzék főpolgármester-jelöltje – támogatását, hét százalékuk pedig az „ellenzék ellenzékére”, Puzsér Róbertre szavazna. Tarlós István a városvezetési alkalmasság szempontjából is jócskán megelőzi kihívóit, hiszen arra a kérdésre, hogy az adott személy alkalmas-e arra, hogy Budapest főpolgármestere legyen, a megkérdezettek 57 százaléka válaszolt igennel a jelenlegi főpolgármester esetében, s csak 35 százalékuk gondolta így Karácsony, 10 százalékuk pedig Puzsér esetében.

Az alkalmatlanság feltételezése pedig éppen ellentétes arányokat mutat: míg Tarlóst csak a választók 35, Karácsonyt 52, Puzsért pedig 81 százaléka tartja alkalmatlannak.

A kutatás szerint egyre több budapesti gondolja úgy, hogy Tarlós István fog győzni a választáson. – Már szep­tember elején is 60 százalékuk ezt mondta (köztük a baloldaliak 43 százaléka), a mostani felmérés szerint pedig már a fővárosiak 64 százaléka gondolja ezt.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?