POLITIK

Szörnyű baleset: olajszállítóval ütközött egy hadihajó

Tíz tengerész eltûnt, öten megsérültek Szingapúr partjainál. Egy amerikai rombolóhajó szenvedett balesetet.
  • Szerző: Ripost

Az irányított rakétákkal felszerelt, John McCain szenátorról elnevezett amerikai rombolóhajó egy libériai kereskedelmi hajóval ütközött. A mentés most is folyik. Ez már a második súlyos amerikai hadihajó-baleset az utóbbi hónapokban.

Az ütközés akkor történt, amikor a hadihajó egy rutinfeladatot hajtott végre: megpróbált kikötni Szingapúrban. A hajó bal oldala megsérült, ez a maláj tengerészet képein is látszik.

A háromszor ekkora, 30 ezer tonnás olajszállító is összetört, de a sérülés a vízszint felett érte. Azon a hajón senki nem sérült meg és olaj sem került a vízbe.

Most amerikai katonai helikopterek, szingapúri és maláj tengerészek, illetve a parti őrség kutat az eltűntek után. A sebesülteket kórházba vitték. A sérült hadihajó a saját erejéből egy katonai bázisra megy tovább a helyszínről - írja a BBC.

Egy éven belül ez már a negyedik alkalom, hogy amerikai hadihajó balesetet szenvedett. Két hónapja hét tengerész meghalt, amikor egy japán szállítóhajóval ütköztek egy kikötőben. Májusban egy cirkáló egy dél-koreai halászhajóval ütközött, tavaly augusztusban pedig egy tengeralattjáró ütközött össze egy kishajóval.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?