POLITIK

Szijjártó Péter: Az Unió fejezze be Magyarország támadását – videó

A külgazdasági és külügyminiszter Brüsszelből számolt be tárgyalásairól.
  • Szerző: Ripost

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Strasbourgban tárgyalt Marija Pejcinovic Buric-csal, az Európa Tanács főtitkárával és más vezetőkkel. A találkozóról közösségi oldalán tett közzé videót.

A miniszter kifejtette, hogy a koronavírus-járvány első hulláma alatt Magyarország nem csak eredményesen, de – a balliberális támadásokkal ellentétben – jogszerűen védekezett. Most azt kérjük, hogy ha már segíteni nem tudnak, legalább ne akadályozzák a védekezést. A minket ért példátlan támadásról bebizonyosodott, hogy azok minden alapot nélkülöznek, tisztességtelenek voltak. Kérésünk, hogy fejezzék be a hazánk elleni politikai akciókat.

Szijjártó Péter szólt arról is, hogy a jövő év májusa és novembere között Magyarország tölti be az Európa Tanács elnökségi pozícióját. Ez alatt három fő szempontra koncentrálunk, a nemzeti kisebbségek, a keresztény közösségek valamint a családok és gyermekek védelmére.

A külügyi tárca vezetője beszámolt arról is, hogy szerdán Beregszászon tárgyal ukrán kollégájával, hogy a kárpátaljai magyar kisebbség „sárba ragadt szekerét” megpróbálják onnan közösen kirángatni.

Végól jelezte: a magyar kormány célja továbbra is a magyar emberek védelme, ennek érdekében minden szükséges intézkedést meg is tesznek, függetlenül attól, hogy ezekhez mit szólnak egyes nemzetközi szervezetek. A kormány nem nekik, még csak nem is sajtójuknak, hanem Magyarország, a magyar emberek védelmének akar megfelelni.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?