POLITIK

Sokkos állapotban vitték el a tárnoki kutyatámadás áldozatát

Lehet, elaltatják Mexet, a háromgyermekes család kedvencét, mivel halálra mart egy tacskót. A kutyát sétáltató 16 éves lányra is rátámadt, ő sokkos állapotba került.
címkék:
  • Szerző:

Horrorisztikus kutyatámadás verte fel a nyugodt kertváros csöndjét szombat délután Tárnokon, amikor az egyik helyi házból kiszökő kutya, Mex rátámadt egy utcabeli lány tacskójára, Pannikára. A kedvencét sétáltató bátor, 16 éves tini azonnal Panni segítségére sietett, akkor azonban az eb a lánynak is nekirontott.

Képünk illusztráció

– Arra lettünk figyelmesek, hogy nagyon sír egy kiskutya, de nem a megszokott módon, ezért a páromék kiszaladtak hozzá – mesélte a Borsnak az egyik szemtanú, Gréta. – A lány már kezdett elájulni, sokkos állapotban volt, mentőt akartunk hívni, de pont akkor jöttek arra a szülei, akik gyorsan berakták az autóba őt is és a kiskutyát is. Utóbbit a kórházban próbálták újraéleszteni, de sajnos belehalt a sérüléseibe – mondta az asszony. Hozzátette, Mex korábban nem volt agresszív, aznap egy idős házaspárt követett nyugodtan, akkor vadult be, mikor meglátta Pannikát. – Nekirontott. A lány még megpróbálta kiszedni a szájából a kiskutyát, de akkor már a gyerekre is rátámadt. Végül egy idős házaspár fogta le a nagyot – tette hozzá Gréta. A kislány is, de Mex gazdája is sokkos állapotban van. A szülők feljelentést tesznek.

Gréta, a szemtanú

– Amikor a rendőr elmondta, mi történt, elkezdtem sírni, átéreztem a történtek súlyát – mondta halkan Mex gazdája, Krisztián, aki azonnal meg akarta keresni a családot. – Most írtunk nekik, hogy sajnáljuk a történteket. Nem értjük, mi történhetett. Nekem is van három gyerekem, szóval direkt úgy neveltem Mexet, hogy emberre ne támadjon. Gyerekek­kel együtt nőtt fel, imádja őket. De még kutyákkal sem volt agresszív, csak szaglászta őket. Nem fér a fejünkbe, mi váltotta ezt ki belőle – szögezte le. Az állatot elvitték, két hétig megfigyelik, sorsáról ezután döntenek.

– Még nem tudjuk mi lesz vele, azt is mondták, hogy lehet, el fogják altatni, mert emberre támadt – mondta a férfi.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Rögtön puha mézeskalács
címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?