Létrehozva: 2021.02.02.

Saját szavazóit sarcolja meg Hadházy

A radikális baloldali politikus minden akciója és a bírságok után az emberektől kezd el pénzt kérni. Büntetéseire a saját bankszámláján gyűjti a pénzt.

5,1 millió forintot kapott támogatóitól Hadházy Ákos a vagyonnyilatkozata szerint 2020-ban.

Január 31-én éjfélkor hozták nyilvánosságra az országgyűlési képviselők vagyonnyilatkozatait. Hadházy Ákoséból kiderült, hogy összesen 5,1 millió forintot kapott követőitől politikai akcióira, a politikus saját bevallása szerint. Egyre több baloldali politikus kér pénzt kiadásaikra a szavazóiktól. Hadházy Ákos esetében például arról van szó, hogy az elmúlt egy évben több alkalommal is tudatosan szabályt szegett. Az Országgyűlés csaknem 2 millió forintos büntetést szabott ki rá, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság egymillió forintot, míg a járvány alatt szervezett dudálós tüntetése miatt - ahol Hadházy Ákos autójával nekiment egy újságírónak - 750 ezer forintos büntetést kapott a rendőrségtől. Utóbbira viszont nem ő, hanem a lakásán nyilvántartott alapítvány gyűjtötte a támogatásokat, így ez nem is jelenik meg a vagyonnyilatkozatában. Hadházy Ákos tehát 2020-ban összesen csaknem hárommillió forint büntetést provokált ki, ezt az összeget azonban nem a saját pénzéből tervezte kifizetni. A radikális baloldali politikus ugyanis minden akciója és bírság után az emberektől kezdett el pénzt kérni. Büntetéseire többségében a saját bankszámláján gyűjtötte a pénzt, és szinte minden esetben saját közösségi oldalán számolt be gyűjtése sikerességéről. Bohóckodásai és provokációi után tehát már nem vállalta a következményeket, szimpatizánsainak kellett fizetni az ezekért kapott több millió forintos büntetéseket. Egymillió forintos büntetésről szóló határozatot kapott például Hadházy Ákos a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságtól (NAIH). A büntetést azért szabták ki, mert Péterfalvi Attila NAIH-elnök szerint jogsértően kezelték a kapcsolattartási adatokat az aláírásgyűjtés során, ami azért indított, hogy Magyarország csatlakozzon az Európai Ügyészséghez. Péterfalvi arra szólította fel, hogy a büntetés megfizetése mellett törölje az adatokat.
Néhány hónapja a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) közleményben cáfolta és visszautasította Hadházy Ákos független országgyűlési képviselőnek az intézményről tett állításait. A BVOP közleményében kifejtették: Hadházy, visszaélve országgyűlési képviselői jogosultságaival, a rendelkezésére bocsátott információkat – vélhetően a politikai profitszerzés és a nagyobb médiafelület elérése érdekében – olyan módon interpretálta a közvéleménynek, hogy azzal a büntetés-végrehajtási szervezet jó hírnevét megsértette, a sajtót, illetve a médiafogyasztókat szándékosan megtévesztette. – Az országgyűlési képviselő minden erkölcsi határt átlépett akkor, amikor a sajtó nyilvánossága előtt azt hangoztatta, hogy „Magyarországon a börtönök is lopnak”. Ezzel nemcsak a testületet, de annak minden munkatársát becsmérelte, megalázta – fejtették ki. Hozzátették: a súlyos állítás felelőssége kizárólag a képviselőt terheli, különösen úgy, hogy a sajtótájékoztatón általa ismertetett „indokok” nyilvánvaló ténybeli tévedéseken és szándékos csúsztatásokon alapszanak.
Mint írták, Hadházy Ákos állításaiból lényegében annyi igaz, hogy a büntetés-végrehajtási szervezet valóban szerződést kötött az általa említett gazdasági társaságokkal. – Ám az már valótlanság, hogy ezeket a gazdasági szereplőket a büntetés-végrehajtás a szakmai és jogszabályi kötelezettségek figyelmen kívül hagyásával, csupán saját elhatározásából választotta volna ki, hiszen a beszerzési eljárások minden esetben a vonatkozó és hatályos jogszabályok rendelkezéseinek szigorú betartásával történnek – mutattak rá.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Váratlan hír érkezett Putyinról

origo.hu

Brutális, 43 fok feletti kánikulára és pusztító viharokra készülhetünk Budapesten

borsonline.hu

Megváltoztak az érzéseik: fülig szerelmes a Házasság első látásra párja

hirtv.hu

Karácsony elmondása szerint nem foglalkozik olyan apróságokkal, mint a valóság

ripost.hu

Súlyos doppingbotrány, Kapás Bogi olimpiai érmet kaphat utólag

vg.hu

Magasabb kamatozásra vált a Bónusz Magyar Állampapír

origo.hu

Tíz férfival csókolózott Anne Hathaway

mindmegette.hu

Félreértette a pincér a nő rendelését, volt is meglepetés, amikor megérkezett az étel

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

jatek.hirfm.hu

Nyerő ajándékok. Vigye el őket a Hír FM játékában (hirdetés)

ripost.hu

Kőkemény helyesírási teszt: ha ezt hibátlanul kitöltöd, az emberek 1 százalékához tartozol

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Újabb bizonyítékok Bajnaiék és Magyar Péter szövetségére

POLITIK

TikTok-iszlamisták radikalizálják a fiatalokat. Kalifátust akarnak létrehozni

POLITIK

Egymásra licitálnak Európában a háborúpárti politikusok, Brüsszel a tűzzel játszik

POLITIK

Brüsszelben úgy gondolják: a tömeges bevándorlás aranyat ér. Vajon kinek?

POLITIK

Hídpénz-botrány: Így juthatott vissza a pénz a Városházára

POLITIK

Karácsony elismerte, hogy sok kérdésben kamuzott

POLITIK

Ma tartja utolsó beszédét Brüsszelben Ursula von der Leyen

POLITIK

Az egri polgármester DJ Dominique megöléséről beszélt