NÍNÓ

Rommá tört a migránsokkal teli lopott merci: házfalnak csapódott

A sofőr megpróbált elmenekülni a rendőrök elől, de nem jött be a manőver. Mélykúton csapódott házfalnak az Olaszországban lopott luxusverda.
  • Szerző: Buster

Migránsokat akart Magyarországon keresztül Nyugat-Európába juttatni az az ukrán férfi, aki végül menekülés közben egy mélykúti lakóház falának vezette az autót, amiről hamar kiderült, hogy lopott volt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

mélykúti baleset

Menekülés közben csapódott házfalnak a migránsokkal teli lopott autó Fotó: police.hu

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztályának járőrei 2021. április 2-án hajnalban az 55-ös számú főúton ellenőrzés alá akartak vonni egy Mercedest és a benne utazó személyeket. A járművezető azonban a rendőri karjelzés ellenére nem állt meg, ezért az egyenruhások követni kezdték, melynek során az autós Mélykút belterületén nekiütközött egy ház falának.

Az intézkedés során kiderült, hogy az ukrán sofőr a személykocsiban négy – magukat afgán állampolgárnak valló – illegális migránst szállított, akiket Magyarországon keresztül Nyugat-Európába akart juttatni. A rendőrök azt is megállapították, hogy a Mercedest az olasz hatóságok lopás miatt körözik, így azt a nyomozók lefoglalták.

mélykúti baleset

Az ukrán sofőr megpróbált elmenekülni Fotó: police.hu

Az ukrán férfi ellen a megyei főkapitányság migrációs ügyek osztályának munkatársai embercsempészés bűntettének gyanúja miatt nyomozást indítottak. A rendőrök vizsgálják a baleset körülményeit, illetve azt is, hogy került a lopott jármű a férfihez.

Mivel a balesetben a sofőr és utasai megsérültek, mindannyiukat kórházba szállították.

police.hu

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?