RIPOSTER

Provokáció: október 23-án vörös színűre festették a pécsi tévétornyot

Az eredeti tervek szerint a nemzeti ünnep tiszteletére fényfestéssel piros-fehér-zöldre festették volna a pécsi tévétornyot. Aztán nyilvánvalóan provokációs szándékkal a kommunisták jelképét, a vöröset öltötte magára. Sokan felháborodtak ezen...
címkék:
  • Szerző: Ripost

A Pécsi Újság adta hírül, a botrányos esetet.

Az önkormányzat korábbi közlése szerint nemzeti színekbe borult volna szerda este a tv-torony, a forradalom hősei előtt tisztelegve. Azonban valamiért másképp alakult, a torony piros-fehér-zöld színek helyett vörösbe öltözött.

Az 56-os hősök előtti tisztelgés helyett így nyilvánvaló „balos provokáció” lett a dologból, ami nagyon sokakban felháborodást keltett. Többen valamiféle „visszarendeződési” demonstrációt is kiolvastak a dologból, mondván, hogy október 23-án, a forradalom ünnepén mindez nem lehet véletlen.

A Pécsi Újság információi szerint szerint az önkormányzat részéről időben elküldték a megrendelést és az nemzeti színekre, piros-fehér-zöldre szólt, nem pedig „kommunista vörösre.”

Hát így állunk.

A Pécsi Újság képén jól látszik a távolban a vörös színekben virító tévétorony. Mintha csak a Vörös téren járnánk, 30 évvel ezelőtt...

 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?