KÜLFÖLD

Őrület, így védekeznek az emberek a koronavírus ellen

Újabb bizonyítékok arra, hogy az emberi butaság tényleg határtalan.
  • Szerző: Ripost

A papír- és a fémpénzek is terjeszthetik a vírust, ajánlott kártyával fizetni

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szóvivője kijelentette: a bankjegyek és érmék a vírusok hordozói lehetnek, ezért azt tanácsolják, mindenki mosson kezet, miután készpénzzel fizetett, illetve, ha van rá lehetőség, mindenki fizessen inkább kártyával, vagy telefonnal. A CNN kínai kutatókra hivatkozva azt írta, az olyan felületeken, melyeket nem fertőtlenítettek, a vírus kilenc napig is életben maradhat. Amerikai kutatás szerint fémfelületen 2 óráig, műanyag- és egyéb felületeken több óráig is életképes lehet a koronavírus. Házi tisztítószereket alkalmazva akár 1 perc alatt teljesen fertőtleníthetők a felületek, és ami a legfontosabb: mindig alaposan mossunk kezet, amúgy meg ne nyúljunk a szemünkhöz vagy a szánkhoz!

Képünk illusztráció.
Fotó: Pixabay

 

Fertőtleníteni akarta a nő a pénzt a mikróban, de elégett

Egy kínai nő értesült róla, hogy a bankok már február óta fertőtlenítik a bankjegyeket a koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében, ezért úgy gondolta, hogy ő is megpróbálja. A bankok ultraibolya fényt és hőkezelést használnak. Ám ő egyedi megoldáshoz folyamodott: fogta a 3125 jüant (mintegy 180 ezer forint) és betette a mikróba. Azt nem tudjuk, mennyire sikerült fertőtlenítenie a pénzét, de a bankjegyek alaposan megégtek...

 

Hiánycikk lett a gumióvszer a koronavírus miatt

Hihetetlen, miért vásárolnak fel hatalmas óvszerkészleteket emberek! Nem azért, mert koronavírus-járvány idején többet szexelnek, hanem azért, hogy a mutatóujjukra húzzák és ezzel nyomják meg a lift gombját, vagy egyéb ajtónyitó gombokat, így kerülve el a fertőzést… – írja a Daily Mail.

Fotó: Pixabay

 

A YouTube és a Facebook fellép a pánikkeltés ellen

Határozatlan ideig nem jelenhetnek meg reklámok azoknál a YouTube-videóknál, amelyekben szó esik a koronavírusról. A videómegosztó így akarja elejét venni annak, hogy pánikot keltsenek és szenzációhajhász vagy hamis híreket töltsenek fel az oldalra. Vagyis az ilyen videók nem fognak pénzt hozni a szerzőknek. A Facebook már jó ideje korlátozza a koronavírus-témájú posztok megosztását, Messengeren sem engednek ilyet küldeni, és ha rákeresük a szóra, a WHO oldalára irányítanak minket.

És ezeket olvastad már?