POLITIK

Origo: Bajnai jobbkeze lesz Karácsony jegyzője

Bajnai Gordon egyik legfőbb bizalmasa lehet a Karácsony Gergely vezette Budapest új főjegyzője – tudta meg az Origo. Értesüléseik szerint a balliberális városvezető Tordai Csabát, a Gyurcsány, és a Bajnai-kormány államtitkárát nevezi majd ki. Tordai nemcsak a korábbi balliberális kormányfőkhöz kötődik szorosan, hanem a Soros György által pénzelt Átlátszóhoz is. A háttérben felkészül Ifj. Apró Antal!
címkék:
  • Szerző: Ripost

Tordai Csaba, a Gyurcsány- és Bajnai-kormány egykori államtitkára lehet Budapest főjegyzője – értesült az Origo. Tordai Bajnai Gordon volt balliberális miniszterelnök egyik legfőbb bizalmasának számít. Mindezt jól bizonyítja, hogy Tordai kuratóriumi tagja volt 2015-ig a Bajnai által létrehozott Haza és Haladás Közpolitikai Közhasznú Alapítványnak. Jelenleg is felügyelőbizottsági elnöke a Költségvetési Felelősségi Intézetnek, amely szintén a volt miniszterelnök köréhez tartozik. Továbbá felügyelő-bizottsági tagja az Átlátszó.hu Közhasznú Nonprofit Kft.-nek is. Mindez pedig azt mutatja, hogy Soros Györggyel sem ápol rossz kapcsolatot az alkotmányjogász.

Összességében jól látszik, hogy Tordai elsősorban Bajnai Gordon embere, és az ő utasításait követi.

Tordai Csaba egyébként régóta fontos szerepelője a hazai balliberális világnak. 2003-tól az Igazságügyi Minisztériumban dolgozott, 2004-től az alkotmányjogi főosztály főosztályvezető-helyettese volt, 2005-től pedig ugyanott főosztályvezetőként tevékenykedett.

A Pesti Srácok Tordairól szóló összeállításából kiderül, hogy az Opten cégtára szerint Tordai az Átlátszón kívül még három cégben érdekelt, így abban a TMC First Tanácsadó Kft.-ben is, amelynek egyik tulajdonosa Oszkó Péter, a Bajnai-kormány egykori pénzügyminisztere is. A TMC First egyébként nem is emiatt érdekes, hanem azért, mert tagja egy Civil Support Nonprofit Kft.-nek. Utóbbi társaság, a honlapja szerint a társadalmi célú szervezetek fejlesztésén ügyködik, azok hatásnöveléséért dolgozik. A „segítők„ között azonban megtalálható ifjabb Apró Antal is, legalábbis az egyik vállalkozása, a MONTANA Tudásmenedzsment Rendszerintegrátor és Szoftverfejlesztő Kft. Így pedig gyakorlatilag körbe is értünk, mivel ifjabb Apró Antal ezer szálon kapcsolódik Gyurcsány Ferenc érdekköreihez.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?