Létrehozva: 2020.03.29.

Óriási összefogás: Így kapnak segítséget a karanténban lévő családok

Az Ökumenikus Segélyszervezet közleménye szerint a Life és Ozone Televízió 5 millió forinttal támogatta a munkájukat.

Ruff Zoltán, a Life TV-t és az Ozone TV-t üzemeltető Media Vivantis Zrt. vezérigazgatója nyilatkozott az Origónak.

Ruff Zoltán
Fotó: Ripost

Miért pont az Ökumenikus Segélyszervezet kapta az ötmillió forintot, kik vesznek részt a programban, és milyen hatással van a két csatornára a járvány?

„Én azt gondolom, a koronavírus-járvány, ami az egész világot sújtja, egy mindenki számára nehezen feldolgozható, szokatlan helyzetet eredményezett. A rendszerváltás óta nem volt példa arra, hogy veszélyhelyzetet hirdessen a kormány, ami számos korlátozással jár, és mindannyiunk számára teljesen átalakítja a mindennapokat. Az én személyes életemben sem volt még erre példa, hál' Istennek soha nem kellett átélnem, még csak hasonlót sem. A kollégáimmal együtt azt valljuk, hogy csak összefogással, a rászorulók, elesettek támogatásával tudunk sikeresen harcolni a járvány ellen.„

„Ezért is döntöttünk úgy, ha jól tudom, a médiumok között elsőként, hogy az Ökumenikus Segélyszervezeten keresztül, átmeneti otthonban élő, fedél nélkül maradt vagy bántalmazás elől menekült gyermekes családokat segítünk. Karanténban élnek a járvány miatt, ezért segítségre szorulnak, ami azt jelenti, hogy a napi, teljes ellátásukon túl, a gyerekek számára a digitális oktatáshoz szükséges eszközöket, a védekezéshez elengedhetetlen alapanyagokat, higiénés termékeket is biztosítani kell számukra. A Life és Ozone Televízió olyan értékek mentén működik, amely fontosnak tartja a családot, a gyermekek védelmét és a közös felelősségvállalást, gondoskodó segítséget. A két csatornát működtető, Media Vivantis Zrt. számára ezért természetes volt, hogy lehetőségeihez mérten segítő kezet nyújtson ebben a nehéz helyzetben, a leginkább bajban lévő embereknek.”

Ez konkrétan milyen segítséget jelent, és lesznek-e követőik?

„Az Ökumenikus Segélyszervezet öt átmeneti otthont működtet országszerte. Mi azt vállaltuk, hogy egy ilyen, karanténban lévő intézmény háromhavi ellátását biztosítjuk. Ez azokat a napi költségeket jelenti, amiről az imént beszéltem. Hiszünk abban, hogy sok jóérzésű ember követi majd a példánkat, cégek, magánszemélyek, és a másik négy otthon is támogatókra talál. Ezért indítunk egy figyelemfelhívó kampányt a mai naptól, mindkét csatornán és a közösségi felületeinken is.”

„A magunk eszközeivel, és a magunk módján, igyekszünk a legtöbb nézőhöz eljutni és bevonni őket. Vastag Csaba, a Life TV műsorvezetője, aki önkéntesként 10 éve részt vesz a Segélyszervezet munkájában, a kezdeményezés mellé állt, és támogatja a kampányunkat. Jól látszik, hogy a magyar nép, ahogy mindig is, a történelmünk során, összefog a bajban. Támogatjuk, erősítjük, segítjük egymást. Ezt tapasztalom most is, bárhová nézek. És ez az, ami most a legfontosabb, véleményem szerint.”

Mit tesz a segélyszervezet ebben a rendkívüli helyzetben?

„Bár a járványhelyzet súlyosan érinti az Ökumenikus Segélyszervezet valamennyi intézményének működését, természetesen nem engedik el a rászorulók kezét. A szociális szolgáltatások egy részénél a segítő munkát úgy szervezték át, hogy a kapcsolattartás ne igényeljen személyes találkozást, tehát a tanácsadások telefonon vagy online, az adományátadások pedig kontakt nélkül zajlanak. Rendkívüli helyzettel és feladatokkal szembesült a Segélyszervezet az általa működtetett családok átmeneti otthonaiban is. Ezekben az intézményekben lakhatásukat elvesztett vagy bántalmazás elől elmenekült, jellemzően kisgyermekes családok élnek.„

”A 40 fős intézményekben a járványhelyzet miatt szigorú látogatási és kijárási tilalmat vezettek be a veszélyhelyzet idejére. A karanténszerű működésben csak a segélyszervezet munkatársai látogathatják a központot, az otthonokban élő családok teljes körű ellátását a Segélyszervezetnek kell megoldani, ami jelentős forrásokat emészt föl. Az élelmezés mellett ugyanis meg kell oldani a tisztító és személyes higiéniai cikkek, illetve a járvány elleni védekezés eszközeinek biztosítását is. Ezenfelül az intézmények munkatársai mindent megtesznek azért is, hogy a gyerekek részt tudjanak venni a digitális oktatásban, és hogy a tanuláson túl, biztosítsák a sport és a játék lehetőségét is, melyek segítenek feloldani, tompítani a bizonytalan ideig tartó bezártság okozta feszültségeket.”

A Media Vivantis Zrt. korábban megszokott munkarendjét, műsorterveit mennyiben befolyásolja a járvány?

„Ahogy minden cég és intézmény, természetesen a Life TV és az Ozone TV működését is teljesen átalakítja a járvány okozta válság. Nagyon hálás vagyok a kollégáimnak, és büszke vagyok rájuk, hogy időben és rendkívül gyorsan reagáltak a helyzetre, és jószerivel azonnal átálltak a távoli munkavégzésre. Ezért a két csatorna működése egy pillanatig nem volt veszélyben, és ami még fontosabb, a kollégáink egészsége érdekében is minden szükséges intézkedést időben meg tudtunk hozni. Meg kellett szoknunk, hogy csak videokonferencián keresztül „találkozunk„ egymással, de a csapatmunkát ez igazából egyáltalán nem befolyásolja. A döntéseket, ahogy korábban, úgy most is, közösen hozzuk meg, és minden kolléga rugalmasan alkalmazkodik az új, járvány okozta helyzethez.„

”A műsoraink egyelőre nem változtak, hiszen előre forgattunk, és az utómunka otthonról is végezhető, de rövidesen már a képernyőn is láthatóak lesznek a változások. Hogy a nézőinket ne érje csalódás, új vásárolt tartalmakkal gazdagítjuk a Life TV és az Ozone TV műsorkínálatát és a saját gyártást sem adjuk fel. E pillanatban is keményen dolgozunk azért, hogy a home office ellenére friss adások készüljenek. Elárulhatom, hogy például az Ozone TV napi műsora, az Egyenlítő egyáltalán nem fog leállni, Egyenlítő Home Office címmel folytatjuk egy új környezetben, de a megszokott tematikával, gyakran magával a koronavírus-járvány témájával.”

Ez is érdekelhet

origo.hu

Jelentős műsorváltozás lesz a TV2-n

origo.hu

Újabb drámai részletek Károly király betegségéről

metropol.hu

Bocsánatot kért Katalin hercegnétől, azonnal törölte bejegyzését Ryan Reynolds felesége

mandiner.hu

„Egy hete még tudtad, de segítek!” – Hont András rövid időn belül másodszor is keményen odaszúrt Magyar Péternek

ripost.hu

3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

origo.hu

Zelenszkij őrült bejelentést tett, minden megváltozik

mindmegette.hu

Így készíts vaníliás cukrot házilag - egyszerűbb, mint gondolnád!

ripost.hu

Elszólta magát Iszak Eszter? Csutiék hármasban érkeztek!

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Emlékszel még a Csengetett, Mylord? lakájára? Így néz ki ma a 77 éves Jeffrey Holland

ripost.hu

Sok probléma után váratlanul különválik a TV2 házaspárja

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Varga Judit újabb posztja: Rettegtem, sírtam, féltem a férjem mellett

POLITIK

Gulyás Gergely reagált Magyar Péter manipulált hangfelvételére

POLITIK

Mikor tárgyalja a NATO csapatok küldését Ukrajnába?

POLITIK

Gyurcsányné és Donáth Anna el akarják venni a tanárok pénzét

POLITIK

Franciaországban rendőrök őrzik a templomokat

POLITIK

Összeáll a dollárbaloldal

POLITIK

Varga Judit részletesen beszélt a rendőri jelentés történetéről

POLITIK

Már több mint 380 ezren látták a Varga Judit-interjút