POLITIK

Orbán Viktor váratlanul elővett egy láda magyar kártyát

A miniszterelnök ugyancsak meglepte a hajdú-bihari választókerületi elnököt, Vitányi Istvánt, amikor elővett egy ládányi magyar kártyát és kiemelt belőle egy bontatlan paklit.
címkék:
  • Szerző: Ripost

A történet előzménye, hogy régi kártyapartnerek Vitányival, aki Hajdú-Bihar megye egyik választókerületi elnöke, s akihez pontosan 41 település tartozik. Hosszú évek óta kártyáznak, többnyire a kihelyezett frakcióüléseken „verik a blattot” órákon át.

Vitányi István igazi „örömkártyázásnak” nevezi ezeket az alkalmakat és még azt sem bánja, ha a FIDESZ-ben néha azzal zrikálják, hogy valamiféle „kártyakvóta” révén politizál hosszú évek óta a pártban. Merthogy több mint két évtizede, 1998 óta rendszeres kártyapartnere a miniszterelnöknek.

Így hát persze a kártyapartik is szóba kerültek, amikor választókerületi elnökként a hétvégén őt is fogadta Orbán Viktor.

Aztán a hivatalos megbeszélnivalók után a miniszterelnök hirtelen elővett egy kisebb ládányi(!) magyar kártyát, benne vagy húsz-harminc bontatlan paklival. Kivett belőle egy vadonatúj csomagot és Vitányi Istvánnak dedikálta. (Hogy honnan is van ennyi kártyája Orbán Viktornak, arra nézve nincs pontos információ.)

A választókerületi elnök odahaza először is eldugta a becses ajándékot az unokái elől – „nehogy szétcincálják” –, aztán kiposztolta a ritka alkalomról szóló képeket.

A megtudta tőle, hogy „örömkártyázásnak” hívja, amikor van alkalma ultizni a miniszterelnökkel, akivel tehát már több mint húsz éve kártyapartnerek. Ahogy mondja, igazi „kártyabarátság” ez, olyan rendkívüli alkalom, amikor a kártya mellett komoly dolgokról is kötetlenül lehet beszélni.

Orbánt merész, kockázatokat is vállaló, de nem vakmerő játékosnak látja, ellentétben a maga óvatosabb stílusával. Olyan szenvedélyes játékosnak, aki méltósággal tud veszíteni is, de nyerni még inkább.

Vitányi legközelebb február első felében próbálja majd megszorongatni a miniszterelnököt, a FIDESZ legközelebbi kihelyezett frakcióülésen. Az „ajándékpalit” nem viszi magával, betette a vitrinbe, legyen emléke a most már 22 éve zajló szenvedélyes kártyacsatáknak.

címkék:
És ezeket olvastad már?