RIPOSTER

Orbán Viktor szavazásra buzdít, legyen a legjobb karácsonyi vásár magyar!

Aki járt már arra, tudja, hogy tényleg ez a legjobb, legszebb és leghangulatosabb karácsonyi vásár. Miért ne nyerhetnénk akkor meg a versenyt?
címkék:
 • Szerző: RIPOST

 

A 2018-ban már Európa második legjobb karácsonyi vásárának választott rendezvényt évek óta azzal az eltökéltséggel hozzák létre a szervezők, hogy az év végi rendezvénydömpingből kiemelkedve, a Szent István Bazilika előtti téren semmihez sem hasonlítható ünnepi atmoszférát teremtve, minőségi időtöltést és különleges gasztronómiai kínálatot nyújtsanak a látogatóknak. Mindezt idén az eddigieknél is több program, tematikus napok, interaktív szelfipont és egy 12 méteres karácsonyfa teszik teljessé.

Két év alatt már hét helyet javított a Bazilika előtti vásár az European Best Destinations utazási portál népszerűségi listáján. A karácsonyi vásár a magyar látogatók és a külföldi turisták szavazatai alapján tízezerrel több szavazatot kapott, mint tavaly.

Az Advent Bazilika rendezvény tavalyelőtt indult először a szavazáson, és akkor már a negyedik helyen végzett, közvetlenül Bécs mögött. Ezúttal viszont sikerült a népszerű bécsi vásárt és Strasbourgot is maga mögé utasítania és a második helyen végeznie. Miért ne lehetnénk legközelebb mi az elsők?

A jelöltek között egyedüli helyszínként induló Szent István tér és Zrínyi utca már olyan klasszikus karácsonyi vásárokat utasított maga mögé, mint például a világ legrégebbi karácsonyi vásárának otthont adó Nürnberg, vagy az egyik legnépszerűbb turista célpontként ismert Prága.

106 országból több mint 208 ezer szavazó adta le voksát, nagy többségük (66 százalék) Európából. Az Advent Bazilikára tavaly több mint 26 ezer szavazat érkezett. Húzzunk bele az idén is!

Íme, az európai karácsonyi vásárok eddigi 10-es listája:

 1. Tallinn (Észtország)
 2. BUDAPEST
 3. Strasbourg (Franciaország)
 4. Bécs (Ausztria)
 5. Erfurt (Németország)
 6. Poznan (Lengyelország)
 7. Brüsszel (Belgium)
 8. Aachen (Németország)
 9. Prága (Csehország)
 10. Kolozsvár (Románia)

Idén most már nekünk kéne megnyerni a versenyt!

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?