POLITIK

Orbán Viktor: Egyértelműen Gyurcsány a főnök a másik oldalon

A főpolgármester háta mögött szinte újjáalakult a Gyurcsány-kormány – mondta a miniszterelnök a Kossuth rádióban, amikor a műsorvezető az őszödi beszéd 15. évfordulójáról kérdezte.
  • Szerző: RIPOST

Az a leginkább mellbevágó, hogy Gyurcsány Ferenc, aki elmondta az őszödi beszédet, és aki miatt a 2006 őszi tragikus események történtek, még mindig itt van a magyar politikában, mintha mi sem történt volna – jelentette ki Orbán Viktor a Kossuth rádióban annak kapcsán, hogy az egyesült baloldal igyekszik elfeledtetni az emberekkel a 15 évvel ezelőtt történteket.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Budapest, 2006. október 23.
Egy tüntetõt földre tepernek a rohamrendõrök az Alkotmány utcában, amikor a rendõrség feloszlatta a Kossuth tér felé vonuló demonstráló csoportot.
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

„Nem hiszem, hogy létezik másik olyan ország, ahol ilyesmi bekövetkezik, és az adott politikus nem kényszerül visszavonulni.

Márpedig Gyurcsány nemcsak azt mondta, hogy hazudtak reggel, délben és este, rosszul végezték a dolgokat, és trükköztek, hanem ezután még elvettek egy havi fizetést, és nyugdíjat az emberektől, de leépítették a családtámogatási rendszert is, ráadásképpen pedig még az IMF karjaiba lökték az országot.

És nemcsak itt van a politikában, hanem ugyanezzel az emberrel harcolok, ő a főnök a másik oldalon” – fejtette ki Orbán Viktor.

Hozzátette: A Városházán egymás után tűnnek fel a főpolgármester körül a Gyurcsány-kormányból ismerős emberek, s Karácsony Gergely háta mögött szinte már újjáalakult a Gyurcsány-kabinet.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?