Magyar Péter a feleségével "agresszív, megfélemlítő, fenyegető" volt

POLITIK
Létrehozva: 2021.12.07.

Orbán Viktor: A baloldali blokk meg akarja szüntetni a rezsicsökkentést

Sikertelenül igyekezett provokálni a miniszterelnököt Jakab Péter és Tordai Bence is az azonnali kérdések órájában, ahol a kormányfő bejelentéseket is tett: a nyugdíj öt százalékkal emelkedik jövőre, a pedagógusbérek tíz százalékkal, utána pedig megismételni tervezik a lépcsőzetes, ötvenszázalékos béremelést az ágazatban.

Jakab Péter, az utóbbi időben ugyancsak megtépázott hírnevű Jobbik-elnök csupán az azonnali kérdések órájára ugrott be a parlamentbe, de mintha csak cáfolni akarta volna a híreket arról, hogy kínos botrányai szolidabb magatartásra késztetik, a szokásos agresszivitással támadta a miniszterelnököt.

Először is gúnyosan gratulált hozzá, hogy a Fidesz tisztújító kongresszusán „ismét megválasztották a maffia fejévé„, és megjegyezte, a kongresszuson „sok sületlenséget” mondott Orbán Viktor. Majd a kormány gazdaságpolitikáját bírálta keresetlen szavakkal.

„Megkímélt attól, hogy intellektuális versenybe hívjon meg engem, köszönöm„ – kezdte válaszát a kormányfő.

Felhívta a baloldalba betagozódott Jobbik elnökének figyelmét, hogy „akikkel együtt ül, azok vették el a 13. havi nyugdíjat, egyhavi fizetést, tíz százalék fölötti munkanélküliséget csináltak válság idején, megvágták a családtámogatási rendszert, és devizahitel-csapdába csalták a családokat. Mi voltunk azok, akik kimentettük őket. Az önök szövetségeseinek időszakában 73 ezer forint volt a minimálbér, most kétszázezer” – hangsúlyozta a miniszterelnök.

Jakab ezután „elmebajosnak„ nevezte őt, és azt kérdezte, „mikor vette el a hatalom a józan eszét”. Tiszteletlensége miatt figyelmeztetésben részesült, Orbán pedig leszögezte: „A baloldali blokk meg akarja szüntetni a rezsicsökkentést, meg akarja emelni a gáz és az áram árát. Az önök programja az áremelkedések programja, de „sajnos„ ön ide nem ülhet át” – fogalmazott a kormányfő.

A szocialista Harangozó Tamás azt állította, hazánkban a legmagasabb a járvány miatti halálozás (bár napirend előtt ezt Rétvári Bence már többszörösen cáfolta – a szerk.), illetve nehezményezte, hogy lejárt PCR-teszteket kellett megsemmisíteni.

Orbán Viktor leszögezte, a teszt nem segít, csak az oltás. Egyébként pedig „lehetetlen olyan készletgazdálkodást csinálni, hogy semmit ne kelljen megsemmisíteni, de a lényeg, hogy mindenből legyen elegendő„.

És hazánkban mindenből jut mindenkinek: kórházi ágyból, lélegeztetőgépből, oltásból és tesztből is. A halálozási adatokkal kapcsolatban úgy reagált: „Szerintem ön tudja, hogy valótlanságot állít, hiszen már többször felvetették, és világos, hogy ha azonos módszerrel nézzük a statisztikákat, akkor Magyarországnak semmilyen szégyenkezni valója nincs.” A kezelés hiányosságai miatt halhatnának meg többen, mint másutt, de ez azt jelentené, hogy itt rosszabbul dolgoznak az orvosok, ápolók, ez azonban nem igaz, kiválóan végzik a munkájukat, „az ön gyanúsítgatásával ellentétben„ – fejtette ki a kormányfő.

Harangozó párttársa, Szakács László arról beszélt, hogy „egekben az infláció, iszonyatos a drágaság, önök két vállra fektették a forintot”, és „pislákoló fény sincs az alagút végén„.

A miniszterelnök rámutatott: egész Európában magas az infláció, sőt az Egyesült Államokban is. „De akkor miért akarják önök eltörölni a rezsicsökkentést?” – vetette fel.

Közölte: akkor az emberek sok tízezer forinttal fizetnének többet havonta. A baloldal viszont azt javasolja, „üljünk kisebb autóba, mosakodjunk kevesebbet, fűtsünk kevesebbet„. „Mi nem nézzük tétlenül ami történik, rezsicsökkentés van, az üzemanyag árát maximáltuk, a béreket emeljük, és visszaállítjuk, amit önök leromboltak, a 13. havi nyugdíjat”.

Schmuck Erzsébet (LMP) szóvá tette, hogy hamarabb kellett volna elkezdeni a 13. havi nyugdíj visszaadását, erre Orbán felhívta a képviselő figyelmét, hogy azokkal van szövetségben, akik elvették ezt a juttatást.

„Ezen nem tudok túllépni, újra és újra el fogom mondani, mert önök már kormányoztak, kezeltek válságot. (...) Szívesen emeltem volna már az első nap, de 2010-ben itt egy romhalmaz volt, az IMF zablája a szánkban, az önök által felgyújtott várost kellett oltani, ezért felhánytorgatni, hogy nem ezzel kezdtük, nem fair„ – mondta a miniszterelnök. Bejelentette továbbá, hogy mivel a jegybank jelzése szerint jövőre az infláció magasabb lesz a vártnál, öt százalék, ezért a kormány úgy döntött, a nyugdíjakat öt százalékkal fogják emelni.

Tordai Bence (Párbeszéd) ugyancsak azt állította, hogy hazánk „világelső a covidhalálozásban”, a járványkezelés „sírnivalóan amatőr„, „szétverték az egészségügyet”, majd egyre pimaszabb személyeskedéssel igyekezett provokálni a kormányfőt.

Orbán Viktor nyomatékosította: „Az egészségügy nincs szétverve, a dolgozók a legjobb tudásuk szerint végzik a dolgukat. Önök uszítanak és izgatnak az oltások ellen, egyetlen esetben sem számíthattunk magukra.„

Tordai párttársára, Karácsony Gergelyre utalva megjegyezte: el akarják adni a Városházát, „szép teljesítmény, hogy egy volt miniszterelnököt sikerült szerződtetni ingatlanközvetítőnek. Kormányon a parlamentet is eladnák”.

A jobbikos Ander Balázs pedagógusbérek rendezését sürgette. A miniszterelnök azt mondta, „a következő évben tízszázalékos béremelés lesz, utána pedig meg tudjuk ismételni azt az intézkedéssorozatot, amit 2013–14-ben, amikor először a pedagógusok bérét emeltük meg, ötven százalékkal.„

Ez is érdekelhet

origo.hu

Bikiniben, borozgatva síelt a magyar színésznő - kép, videó

origo.hu

Indulhatnak a NATO-csapatok az orosz határ közelébe

metropol.hu

Janza Kata nem akárkivel utazott Rómába, miután megkapta a Jászai Mari-díjat

magyarnemzet.hu

Ez nem videójáték, ezek a bombák embereket ölnek meg + videó

ripost.hu

Baukó Éva: A retinámba égett az igazi nyomor, amit láttam

hirtv.hu

Magyar Péter ígérete szerint ütőképes politikai erőt készül létrehozni + videó

origo.hu

Újabb hatalmas botrány Harry herceg körül, milliókat követelhet a pornós domina

astronet.hu

Nagy tavaszi szerelmi horoszkóp 2024.: nem fogunk unatkozni a következő időszakban…

she.life.hu

A felfázás mögött több van, mint gondolnád ( hirdetés)

ripost.hu

Váratlan fordulat: fontos elhatározásra jutott Katalin hercegné

life.hu

Kommunikálj nyíltan és őszintén: ne hagyd, hogy emiatt tönkremenjen a párkapcsolatod (hirdetés)

ripost.hu

Dráma az éjszakában, így jutott ki a kézilabda-válogatott az olimpiára.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Mikor tárgyalja a NATO csapatok küldését Ukrajnába?

POLITIK

Gyurcsányné és Donáth Anna el akarják venni a tanárok pénzét

POLITIK

Hány évet kaphat, mivel vádolhatják meg Osváth Zsoltot?

POLITIK

Gyermekpornográfia: Osváth Zsolt megint próbálja elkenni az ügyet

POLITIK

A NATO bevetése Ukrajnában súlyos következményekkel járhat

POLITIK

Magyar Péter a feleségével "agresszív, megfélemlítő, fenyegető" volt

POLITIK

Ezért akar Macron NATO-csapatokat Ukrajnába

POLITIK

Erről szól valójában az ukrán háború?