POLITIK

Orbán Balázs: Nem akarunk újra véleménydiktatúrában élni

Félelmetes a Facebook precedens nélküli eljárása, Donald Trump amerikai elnök egész bejegyzését törölték.
  • Szerző: Ripost

Orbán Balázs a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára Facebook-bejegyzésében hangsúlyozta: az elnök tényt közölt, csak nem szakértői, hanem közérthető stílusban tette azt.

„Teljesen mindegy, hogy ki mit gondol a mostani amerikai elnökről, a szólásszabadság és a demokrácia védelmében egészen egyszerűen elfogadhatatlan a Facebook azon döntése, hogy törölték Donald Trump bejegyzését.+

Forrás: Facebook

Félelmetesnek is nevezte a közösségi média eljárását. A Facebook most először törölt teljesen Trump-posztot, amely egy videó volt. Ebben az amerikai elnök azt állította, hogy a gyerekek „szinte teljesen védettek” a koronavírustól. A Facebook a videó eltávolítását azzal indokolta, hogy dezinformál a kórokozóról, ami ellenkezik a cég politikájával koronavírus-témában.

A Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára hangsúlyozta: az amerikai elnök igazat mondott, csak nem úgy mondta el azt, ahogy egy szakértő beszél a kérdésről, hanem mindenki számára világos stílusban.

”A Facebook pedig önkényesen úgy döntött, hogy mindez dezinformáció. Ráadásképp egyes baloldali véleményportálok mindezt győzelemként ünneplik… Borzalmas idők jönnek az egész világra, ha ez így marad, s ez a magát felvilágosultnak nevező diktatúra szárnyra kap. Mi, magyarok, biztosan nem akarunk újra ilyen véleménydiktatúrában élni – fejtette ki Orbán Balázs.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?