POLITIK

Nincs megállás: Országszerte folyamatosan zajlik az oltás

Hétvégén sincs leállás, továbbra is tart a koronavírus elleni közdelem.
  • Szerző: Angie

Folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma 4 600 012 fő, közülük 2 701 789 fő már a második oltását is megkapta.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Már több mint 5 millióan regisztráltak oltásra és 81%-uk meg is kapta azt. Ma is folytatódik a regisztrált és időpontot foglalt 16-18 évesek oltása a kórházi oltópontokon.

Pásztó, 2021. május 16.
Muhari Géza belgyógyász fõorvos beolt egy fiatalt a német-amerikai fejlesztésû Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina elsõ adagjával a pásztói Margit Kórházban kialakított oltóponton 2021. május 16-án.
MTI/Komka Péter

A Google Play áruházban „EESZT alkalmazás” nevű, az App Store-ban pedig „EESZT Lakossagi” nevű applikáció nagyban megkönnyíti mind az oltottak, mind a sok embert fogadó szolgáltatók (pl. mozik, színházak, koncertek, fesztiválok, sport és egyéb rendezvények szervezőinek, vagy akár éttermek) dolgát. Azokon a helyeken, ahol a látogatás védettségi igazolványhoz kötött, a szolgáltató mostantól – a védettségi igazolvány felmutatása helyett – akár QR-kód leolvasóval is ellenőrizheti, hogy a látogató oltott-e vagy sem. Az alkalmazás Androidos és iOS-es mobiltelefonokra is letölthető, és az a szolgáltatóknak és az oltottaknak is ingyenes. https://koronavirus.gov.hu/cikkek/pentektol-ingyenesen-letoltheto-vedooltast-igazolo-mobilalkalmazas-szolgaltatoknak-es-az

Nagykálló, 2021. május 16.
Bélteczki Zsuzsanna pszichiáter fõorvos beolt egy német-történelem szakos pedagógust a német-amerikai fejlesztésû Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina második adagjával a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház Sántha Kálmán Szakkórházában kialakított oltóponton Nagykállóban 2021. május 16-án.
MTI/Balázs Attila

Ma is 101 kórházban folytatódik a regisztrált 16 és 18 év közötti fiatalok oltása Pfizer vakcinával. Azoknak a fiataloknak is nyitva van még az időpontfoglaló, akik SMS-ben kaptak jogosultságot az időpontfoglalásra, de eddig mégis elmulasztották azt. Azok a regisztráltak, akik SMS-t kapnak, már Pfizer-oltást is tudnak foglalni az online időpontfoglalóban. Emellett minden 18 év feletti regisztrált számára továbbra is nyitva van az időpontfoglaló Sinopharm, AstraZeneca és Szputnyik oltásra. Időpontfoglaló: www.eeszt.gov.hu

Pásztó, 2021. május 16.
Egy fiatal testhõmérsékletét mérik a német-amerikai fejlesztésû Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina elsõ adagjával történõ oltása elõtt a pásztói Margit Kórházban kialakított oltóponton 2021. május 16-án.
MTI/Komka Péter

Kérjük, hogy aki még nem tette meg, az regisztráljon a védőoltásra a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, mert a járványból egyedül az oltás jelenti a kivezető utat.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?