KÜLFÖLD

Olcsó borból és szájvízből főz kézfertőtlenítőt a koronavírus ellen

Nem lehetett kapni a boltban gyári kézfertőtlenítőt, úgyhogy megcsinálta magának.
  • Szerző: Ripost

A skóciai Bannockburnben él az a 47 éves férfi, aki egy speciális edényben olcsó borokból főz speciális kézfertőtlenítő gélt, így hidegen hagyja, hogy hiánycikk a boltokban a kézfertőtlenítő.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Ezzel minden vírust megölök” – nevet Jonny Farley.

„A feleségem kérdezte, hogy van-e valamire szükségem a boltból. Mondtam, vegyen néhány üveg kéztisztító szert, de mondta, hogy azt nem lehet kapni. Úgy döntöttem tehát, hogy akkor megfőzöm én magamnak!” – kezdte a The Scottish Sunnak Jonny. „A kézfertőtlenítő készítéséhez csak egy kész alkoholforrásra volt szükségem, így felhasználtam azokat a borokat, amiket ajándékba kaptam, emellett szájvizet is adtam a keverékhez, amiben szintén szesz van.”

Fotó: YouTube

A férfi a kézi fertőtlenítő előállításához 3 liter bort és szájvizet használ, hogy desztillációval olyan szeszt kapjon, amely körülbelül 65 százalékos erősségű. A műveletet megismétli, a végeredményt pedig összekeveri aloe vera géllel. A biztonság kedvéért méri az elegy alkoholtartalmát: a kész gél 70 százalék alkoholt tartalmaz az aloe vera hozzáadása után. Ezután már csak palackoznia kell.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?