Létrehozva: 2021.01.13.

Újabb alagutat találtak a szerb-magyar határ alatt

Terepkutatás közben fedezték fel Ásotthalom külterületén. Az alagút átvezetett a szerb oldalra.

Újabb alagutat találtak a szegedi határrendészeti kirendeltség járőrei terepkutatás során kedd este a szerb-magyar határ alatt. Az ideiglenes biztonsági határzár alatt húzódó átjáró egyik oldala Ásotthalom külterületén van, a másik pedig a szerb oldalon. A hatóságok betemetik az alagutat.

Képünk illusztráció Fotó: police.hu

A rendőrök szerda hajnalban egy montenegrói embercsempészt is elfogtak. Ruzsa külterületén ellenőriztek egy szerb kisteherautót, amelyben a sofőr mellette 25, magát szír állampolgárnak valló határsértő utazott. A sofőrrel szemben embercsempészés gyanúja miatt büntetőeljárás indult, utasait visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

 

A rendőrök 13 határsértővel szemben intézkedtek az elmúlt 12 órában Csongrád-Csanád megyében.

A járőrök 2021. január 13-án 17 óra 30 perc és 2021. január 14-én 5 óra 30 perc között négy esetben, összesen 13 határsértőt tartóztattak fel Szeged és Röszke közigazgatási területén, illetve a Röszke autópálya-határátkelőhelyen. Ellenőrzésük során a migránsok szír, iráni és afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.
Négy határsértő rejtőzködött egy, a gyulai határátkelőhelyen belépésre jelentkező tehergépkocsi rakterében. A rendőrök a jármű átvizsgálásakor megtalálták őket, és a román hatóság eljárást indított ellenük. A Békés megyei határszakaszon 2021. január 13-án 17 óra 30 perc és 2021. január 14-én 5 óra 30 perc között négy határsértőt tartóztattak fel a rendőrök. Mindannyian egy 2021. január 13-án 22 óra 44 perckor a gyulai közúti határátkelőhelyen belépésre jelentkező, román honosságú tehergépkocsiban rejtőzködtek. A magyar és a román rendőrök együtt átvizsgálták a járművet és a rakterében megtalálták a magukat afgán állampolgárnak valló férfiakat. Egyikük sem tudta hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságát és nem rendelkeztek a határátlépéshez szükséges okmányokkal, ezért nem folytathatták útjukat. A román hatóság eljárást indított ellenük.
A Hajdú-Bihar megyei rendőrök elfogtak egy török sofőrt, valamint egy román nőt, akik a gyanú szerint 31 illegális migránst akartak Nyugat-Európába juttatni.
A Létavértesi Határrendészeti Kirendeltség járőrei 2021. január 14-én 1 óra körül a 4806-os úton, Kokad és Létavértes között megállítottak egy kamiont. A jármű sofőrje egy török férfi volt, valamint vele utazott egy román állampolgárságú nő is. A kamion átvizsgálása során az egyenruhások 31 külföldit találtak a raktérben, akik ugyan szír, valamint afgán állampolgárnak vallották magukat, de sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni. A gyanú szerint a török férfi, valamint román utasa a 31 határsértőt Nyugat-Európába akarták csempészni. A rendőrök elfogták mindkettőjüket, elszámoltatásuk jelenleg is folyamatban van, míg a 31 illegális migránst a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően a Létavértesi Határrendészeti Kirendeltségre állították elő idegenrendészeti meghallgatás céljából.
Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Brutális, 43 fok feletti kánikulára és pusztító viharokra készülhetünk Budapesten

origo.hu

Ez az európai ország is háborúra készül

borsonline.hu

„Ilyen helyzetben pofont kapni..." - Kökény Dani menedzsere az internetről értesült, hogy az énekes dobta őt

hirtv.hu

Nem foglalkozott a múlt heti brüsszeli botránnyal Strasbourgban az Európai Parlament + videó

ripost.hu

Érkezik az áprilisi telihold, 3 csillagjegynek megváltozik az élete

vg.hu

Drága, nem halad és a környezetvédelmi haszna is megkérdőjelezhető – páros lábbal szálltak bele az e-autózásba

origo.hu

A TV2 sztárja reagált a hatalmas botrányra

mindmegette.hu

Ezek a leghatásosabb természetes szerek a levéltetvek ellen

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

jatek.hirfm.hu

Nyerő ajándékok. Vigye el őket a Hír FM játékában (hirdetés)

ripost.hu

Megható vallomást tett gyermeke édesanyjáról Curtis

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

NÍNÓ

Rohammentő érkezett egy iskolához: kizuhant egy 16 éves diáklány

NÍNÓ

Rohantak a mentők: súlyos baleset történt Budapest VII. kerületében

NÍNÓ

Felkavaró fotók: tragédia történt az M3-ason, rommá tört autó utasa halt meg

NÍNÓ

Kizuhant egy ember Csepelen

NÍNÓ

Egy nap alatt nyolc riasztás: holtan találtak egy embert a mentők

NÍNÓ

Több kilométeres a torlódás, járhatatlan a Megyeri híd

NÍNÓ

Brutális baleset történt az éjjel, elesett az M5-ös

NÍNÓ

Menekítik az embereket, felcsaptak a lángok Érden