NÍNÓ

Ötödször gyulladt ki egy lakatlan ház Budapesten

Elszenesedett ablakkeretek, hatalmas mennyiségű törmelék és szemét mindenfelé: ez a látvány fogadja azt, aki belép a fővárosi Viola utcában lévő lakatlan épület kapuján. Múlt héten ötödször csaptak fel itt a lángok.
  • Szerző: Ripost

Már megint, immár ötödször tűz volt a fővárosi Viola utcában, a Katasztrófavédelem tájékoztatása szerint ezúttal használaton kívüli tárgyak égtek, senki nem sérült meg. A helyszínen több környékbeli lakóval is beszélgettünk, akik k elmondták a -nak: úgy tudják, hogy bár az épület elvileg lakatlan, mégis rendre birtokba veszik az illegális lakásfoglalók, valószínűleg ők okozzák a tüzet újra meg újra.

Fotó: facebook

A házon a lakat csak látszólagos, bárki akadálytalanul beléphet. A lakók attól tartanak, hogy egyszer akkora tűz lesz, hogy átterjed a mellette lévő épületekre. Az egyik hölgy elmondása szerint a legutóbbi nagy szél megbontotta a tetőt. Az utca keskeny, sok a parkoló autó és a gyalogos, attól tartanak, valakire előbb-utóbb ráesik egy tetődarab.

Fotó: Markovics Gábor / Ripost

Utánajártunk: az épület korábban a ferencvárosi önkormányzat tulajdonában volt, azt tervezték, hogy felújítják. Tavaly év végén a ház a Nemzeti Vagyonkezelő tulajdonába került. Érdeklődésünkre a -ot úgy tájékoztatták, hogy tervbe van véve az ingatlan felújítása, ami a tervek szerint „központi költségvetési szerv elhelyezését biztosítja majd”.

Fotó: Markovics Gábor / Ripost

Kiemelték: már akkor is nagyon rossz állapotban volt, amikor hozzájuk került, de a felújításig is igyekeznek elhárítani az épületben és környékén tapasztalható műszaki problémákat és igyekeznek megakadályozni, hogy önkényes lakásfoglalók használják.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?