NÍNÓ

Helyszínt változtatott az Örs vezér téri bűnbanda: itt bukkantak fel

Rémült hangvételű levelet küldött a Metropolhoz egy olvasó, aki a XI. kerületben azonosította a banda egyik tagját. Talán a sajtónyilvánosság miatt változtattak helyszínt?
  • Szerző: ripost

Mint emlékezetes, a napokban jelentetett meg cikkeket a Metropol az Örs vezér teréről, illetve rejtett kamerás felvételen mutattak be egy vélhetően koldusbandát, akiknek tagjai éppen „eligazítást” tartottak a lap munkatársainak ott tartózkodásakor.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A felvételen egy női ruhás férfi, egy alacsony, kölyökkutyával kolduló fiatalember és egy őket irányító fickó is látható. Cikkük megjelenését követően az illetők beözönlöttek a lap szerkesztőségéhez, és kiabálva fenyegetőztek.

örs vezér tér

Az Örs vezér terén működő bűnbanda helyszínt változtatott
Fotó: Metropol

Jelezték a problémát a BKK-nak, de nem történt semmi

„A nemrégiben megjelent cikkükben említett banda változó összetétellel, legalább két éve mérgezi meg a járókelők mindennapjait. Üvöltöznek, isznak, sokszor láthatóan be vannak drogozva, és a BKK semmilyen érdemi választ nem ad az ezzel kapcsolatos megkereséseinkre” – írja a Metropol egy olvasója. – „Azóta is szinte napi szinten ott vannak a bejáratnál, ordítoznak, fenyegetőznek, kéregetnek. Nemegyszer a metrón alszanak nappal, módosult tudatállapotban.”

Véletlenül arra járót vert meg „szórakozásból”

„2019. február 26-án az egyik bedrogozott férfi egy véletlenszerűen kiválasztott, munkából hazaigyekvő járókelőt megtámadott, és alaposan megvert” – írta a Metropol olvasója a napokban megjelent és az Örs vezér terei állapotokat bemutató cikkükre reagálva. „Szintén 2019-ben nyáron, egy öregembert támadtak meg a metró bejáratánál, és őrjöngve bántalmazták, melynek következtében a füle vérezni kezdett” – sorolta István.

örs vezér téri bűnbanda

Fotó: Metropol

A banda több helyen is ténykedik?

„A XVI. kerületi Hermina út 10-ben tanyázik egy drogos társaság évek óta, a ház tulajdonosa úgy tudom, hogy agyvérzés miatt, a Pesti úti idősek otthonában van. Ez a banda átfedést mutat az Önök cikkében említett bandával, legalábbis a szökött terhes hölgyet és a kutyás „urat” az Örsön és a Hermina úton is szoktuk látni” – írta István a Metropol olvasója, akinek annyira elment a kedve az Örstől, hogy kerülőutakat dolgoz ki a város felé, hogy az minél kevesebbet kelljen ott áthaladnia.

Olvasó: gyakoriak az erőszakos jelenetek a téren

Zoltán éppen a HÉV-nél állt szombaton.

„Megálltam az Örs vezér terénél az Önök által bemutatott helyszínen, mert egy fickó olyan erőszakos, fenyegető fellépéssel beszélt egy idős nénivel, akinek a karját is megrángatta, hogy féltem, bántalmazni fogja. Nagy meglepetésemre végül valami pénzt kezdtek el számolgatni, majd elkullogtak” – írta meg a Metropolnak a járókelő, aki szerint összetartozhatott a két személy, és a néni koldus volt.

„Ha nem ad pénzt, kiütöm!”

„Az Örs vezér téri bandához nekem is lenne egy-két szavam!” – írta a Metropolnak Tímea – „Borzasztó állapotok uralkodnak a Örsön, de ezt Önök is tudják és látták! Nagyon örültem, hogy végre valaki meg merte írni, hogy a metró bejáratánál mi is folyik! A jegyautomatát nem lehet használni, általában nem ad vissza pénzt, mert valami kis papírral be van tömve, a pénztárcát elővenni lehetetlenség, mert mint a sáskák ugranak az emberre. Valamelyik nap egy ilyen kéregető drogos nő ott kiabált, hogy ha a következő ember nem áll meg, és nem ad pénzt, akkor azt kiüti! Mit képzelnek ezek magukról?”

„Ez a társaság nem ismeretlen a média előtt sem”

István szerint, a banda egyik emblematikus arca az Örsön egy 21 éves drogfüggő lány, akiről már 2019-ben írt a . A cikk szerint:

„Fehér kórházi ruhában szökött meg egy 19 éves várandós kismama, akit fél Budapesten át kergetett a rendőrség nyomkövető kutyákkal – írták. Kiderült: drogtanyán élt a veszélyeztetett terhes anyuka.

„Este jöttünk haza a gyerekekkel, amikor nagyban tartott a házkutatás. Később tudtuk csak meg, hogy Nórit keresik és a 20 év körüli párját, Benit. Mindig is zűrösek voltak, mindenki tudta róluk, hogy folyamatos drogfogyasztók” – írta akkor a egy szemtanú beszámolója alapján.

Fotó: Metropol

Tegnap Kelenföldön bukkantak fel

„Most utazom hazafelé Kelenföld Vasútállomásról és mit látok az említett banda itt a kelenföldi aluljáróban zaklatja az embereket. Idejött a női ruhás fazon, hogy így meg úgy, adjak neki pénzt. Mondtam neki, hogy nem, majd csak nem tágított és folytatta... Mondtam neki már határozottabban: nem! Erre közölte velem, milyen bunkó vagyok. Remélem, hamarosan történik valami, mert elég ijesztő ez az egész.”

Több rendőrt vezényeltek az Örsre

Megerősítette a rendőri jelenlétet az Örs vezér téren a Budapesti Rendőr-főkapitányság – tudta meg a Metropol. Wieszt Ferenc ezredes, a BRFK Közrendvédelmi Főosztályának vezetője a Zsaru Magazinnak nyilatkozott cikkünk megjelenését követően:

„Önmagában az ittasság és a kéregetés, pityókás táncolás nem bűncselekmény, de a randalírozókkal szemben és azokkal szemben, akik másokat megfélemlítenek, minden esetben intézkedik a rendőrség. Az Örs vezér tere nagy forgalmat bonyolító csomópont, ehhez járul hozzá, hogy a téren sok az úgynevezett csoportképző hely, a kereskedelmi és vendéglátó helyek, amik a téren áthaladókat „megállítják”. A tömeg pedig vonzó azok számára, akik a közterületen töltik el idejüket, ők ezt ideális adománygyűjtő területeknek ítélik meg.”

„A folyamatokat, jelenségeket nem csak szemléljük és értelmezzük, de igyekszünk befolyásunk alatt is tartani – közölte az ezredes, majd hozzátette: a téren így állandó a rendőri jelenlét, amit a Budapesti Rendőr-főkapitányság most meg is emelt. A járőrözést kiegészíti a térfigyelő kamerahálózat, illetve a BKK-val együttműködésben a villamosokat és a buszokat is ellenőrzik.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?