NÍNÓ

Nagy a baj, megteltek a debreceni kórházak szalmonellás gyermekekkel

Megteltek a debreceni kórházak azokkal a gyermekekkel, akiket szalmonella gyanújával szállítottak be. Egy hajdúsámsoni iskolában történhetett a baj.
  • Szerző: Ripost

Egyre több a szalmonellagyanús gyermekek száma Debrecenben, a Debreceni Egyetem eddig összesen 60 gyermeket fogadott, akinél fennáll a gyanú – adta hírül az MTI.

Képünk csak illusztráció!

M. Tóth Ildikó, a Debreceni Egyetem sajtófőnöke tájékoztatása szerint a beteg gyermekeket már a nyíregyházi Jósa András Oktatókórházba is várják. Úgy tudni, jelenleg egy ápolt sincs életveszélyes állapotban, ugyanakkor a gyermekek a súlyos, kiszáradásos tünetek miatt antibiotikumos ellátásra szorulnak. Korábbi értesülések szerint a hajdúsámsoni II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai lettek tömegesen rosszul. A hajdú-bihari kormányhivatal azonnal étel- és tisztasági, illetve járványügyi diagnosztikai vizsgálatokat rendelt el az ügyben, a laboratóriumi vizsgálatok folyamatban vannak.

Azt még nem tudni, hogy a megbetegedést mi okozta, mindenesetre az iskola épületét fertőtlenítették. A tömeges megbetegedés miatt nem rendeltek el iskolaszünetet, a konyha is működik – jelezte Bujdosó Tibor iskolaigazgató.

 

És ezeket olvastad már?