NÍNÓ

Elcsukló hangon mesélt a magyar mentős a megállóban hagyott újszülöttről

Mélyen megérintette az eset, hiszen ő maga is apuka.
  • Szerző: Doris

Fonyódra kérte a mentők gyors segítségét múlt hétvégén egy pár, mert kutyasétáltatás közben egy paplanba csomagolt csecsemőt találtak az egyik buszmegállóban. A helyszínre riasztott rutinos mentőegység már induláskor bekapcsolta a betegtér fűtését, miközben útközben előkészültek az ellátásra.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Elcsukló hangon mesélt a magyar mentős a megállóban hagyott újszülöttről

Képünk illusztráció

Perceken belül helyszínre értek, ahol egy 45-50 centis, egészséges újszülött várta őket a 8 fokos hidegben, aki kb. 30 perce jöhetett a világra. A kislány mentéséhez hamarosan újabb mentőegység csatlakozott és végül stabil állapotban szállíthatták kórházba az újszülöttet.

Az Országos Mentőszolgálat a Facebookon számolt be az esetről, hozzátéve, hogy a bajtársaikat is nagyon megértintették a történtek.

„Érdekesség, hogy a segítségül érkező bajtársak mindegyike apuka, ráadásul az ellátást megkezdő mentőtechnikusnak éppen két hónapja született meg első gyermeke. Nem csoda, hogy ő még kedden is elcsukló hangon mesélt a hétvégén történtekről állomásvezetőjének az esetmegbeszélésen. Az újszülöttnek boldog, egészséges életet kívánunk, az életmentésben résztvevőknek gratulálunk”

- írták.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?