NÍNÓ

Megrázó részletek: Megszólalt a meggyilkolt újpesti vállalkozó barátja

A férfi még május 6-án tûnt el. Később kiderült, kegyetlen gyilkosság áldozata lett. Három adósa végzett vele.
  • Szerző: Doris

Péntek reggel, Szentendrén bukkantak rá a rendőrök annak a férfinek az elásott holttestére, akivel három adósa végzett, és akit halála után az újpesti vállalkozóként emlegetnek. Azonnal elrendelték a test boncolását.

A férfi eltűnését még párja jelentette be május 7-én. Később kiderült, A. Csaba három "jóbarátja" áll a kegyetlen emberölés mögött: egy találkozóra hívták a gyanútlan férfit, azzal a szándékkal, hogy megadják neki a tartozásukat. Ám ehelyett Szentendrére csalták, megfojtották, majd elásták.

"Hiába tudtuk már több mint tíz napja, hogy Csaba nagy valószínűséggel gyilkosság áldozata lett, mégis élt bennünk a remény, hogy élve előkerül. Sajnos azonban most már nincs mibe kapaszkodni: bele kell törődnünk, hogy soha többé nem láthatjuk. Szörnyű érzés, hiszen egy végtelenül jó ember volt, aki soha senkinek nem ártott. A vérében volt az üzleti érzék, mindig megérezte, hogy éppen mivel érdemes kereskedni. Arra azonban rettentően ügyelt, hogy soha ne csináljon törvénytelen dolgot, és minden partnerével korrektül elszámoljon. Tisztelték is ezért. Soha nem gondoltam, hogy egyszer mégis a munkája miatt veszítjük őt el"

- mondta megtörten a Blikknek a férfi egyik neve elhallgatását kérő ismerőse.

A lap megtudta: Csaba kedvese a férfi eltűnése óta nem tette be a lábát az újpesti panelházba.

Az elkövetők közül azóta ketten beismerték bűnösségüket, harmadik társuk azonban nem tett vallomást.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?