NÍNÓ

Elfogták a rendőrök a magyar álorvost, pénzért ígért vakcinát az időseknek – Videó

A férfi és a segítője a koronavírus elleni oltásra hivatkozva csaptak be egy idős asszonyt és annak a lányát Tápiószőlősön.
  • Szerző: Ripost

Egy 33 éves férfi 2021. január 31-én délután fehér nadrágot, fehér pulóvert, szemüveget öltött, jegyzetfüzetet vett magához és beült társa mellé a kocsiba. Úti céljuk egy 79 éves asszony és gondnokság alatt álló lánya volt, akiktől a páros női tagja már többször kért kölcsön. Nem akart lebukni, ezért szervezte be a számukra ismeretlen férfit az akcióhoz. A háztól kissé távolabb megálltak a kocsival, a nő maradt, a férfi pedig doktorként bemutatkozva bebocsátást nyert a házba – közölte a Police.hu.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Ezek után a férfi előadta, hogy a koronavírus elleni oltásért fizetni kell, sőt, ha nem oltatják be magukat, büntetést is kaphatnak. A két megriadt nő átadott 40 ezer forintot, a „doktor” szerint ugyanis személyenként 20.000 forinttal rendezni lehet a helyzetet és így, hogy fizettek, még betegszállítást is intéz nekik. Hogy még hihetőbbnek tűnjön, jegyzetfüzetéből kitépett lapon rögzítette a befizetést, majd távozott.

rendőr papírokat néz

Fotó: Metropol

A nő tagadta, de a férfi beismerte a bűncselekmény elkövetését

Amikor a rendőrség tudomására jutott a cselekmény, a helyi és a szomszédos újszilvási körzeti megbízottak egészítették ki – személyismeretüknek köszönhetően – a ceglédi nyomozók információit. A tettesi kört addig szűkítették, míg 2021. február 3-án előállították a páros mindkét tagját. A lakásukon tartott kutatások alkalmával mobiltelefonokat foglaltak le, de begyűjtötték a „bejátszáshoz” használt felszerelést is.

A 38 éves nő tagadta, a 33 éves férfi részletes vallomást téve beismerte a bűncselekmény elkövetését.

A Ceglédi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a 38 éves nő és a 33 éves férfi ellen a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?