NÍNÓ

Agyafúrtan csapott le a lakásmaffia, ezt olvasd el, hogy ne legyél áldozat!

Mónika kálváriája tíz éve tart, az asszony alig lát reményt arra, hogy valaha visszakapja az édesanyja házát. Kilenc albérletben élt azóta.
címkék:
  • Szerző: ripost

Tíz évvel ezelőtt gyökeresen megváltozott a hajdúsámsoni Szigeti Mónika élete. Az asszony édesanyjának egészségi állapota leromlott, ezért Mónika úgy döntött, eladja a családi örökséget, ám akkor még nem sejtette, hogy a lakásmaffia karmai közé kerül majd.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Öt és fél millió forintért árulni kezdték az 1000 négyzetméteres telken lévő ingatlant. Az asszony egy ismerőse egy nap vevővel állított be, és ragaszkodott hozzá, hogy ügyvédet is intézzen nekik.

„Bár szerettem volna saját jogásszal intézni az adásvételt, úgy gondoltam, az ügyvédek értik a dolgukat, így belementem” – mondta el a Blikknek Mónika, akinek a helyzete ezután igazán rosszra fordult.

lakásmaffia

Lecsapott a lakásmaffia a kétgyermekes édesanyára
Fotó: Facebook

„Mindössze négyszázezer forintot törlesztett a hölgy, majd közölte, hogy nem fizet tovább. Ügyvédről ügyvédre jártam, de senki sem tudott mit kezdeni a helyzettel. Nem szerettem volna mást, csak visszakapni a házat, amit nem fizettek ki. Nem értettem, mi ebben olyan bonyolult. Azt gondoltam, elég az adásvételi szerződést érvényteleníteni, hiszen nem történt kifizetés. Szerencsére az évek alatt sikerült odáig jutni, hogy végrehajtást kérjünk. A házat árverésre bocsátották, ám 10 év távlatában 6 millió forinttal már nem sokra mennék. A házat szeretném visszaszerezni, de ezt jogilag csak úgy tehetem meg, ha én magam visszavásárolom. Elég lenne a kikiáltási ár 10 százalékát befizetnem, hogy részt vegyek az árverésen, de sajnos arra sem futja” – mondta el Mónika, akit elkeserít, mire képes manapság a lakásmaffia.

Az asszony, az édesanyja és két kislánya az elmúlt kilenc és fél évben kilenc albérletben éltek, de abban reménykednek, hogy egyszer majd a saját otthonukban hajthatják álomra a fejüket.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?