NÍNÓ

Kiderült, miért sodorta el Marika nénit a villámárvíz : durva részletek a tótvázsonyi tragédiáról

Lajos bácsi, az özvegy 3 éve már szólt is érte: nem először okozott gondot a megduzzadt patak, mégsem tett senki semmit! Sőt, a Ripost birtokába jutott dokumentum szerint felelősei is lehetnek a tragédiának.
  • Szerző: Ripost

Szörnyű tragédia történt Tótvázsonyban, amikor leszakadt a nagy eső: egy 66 éves asszony a férjével saját kertjükben próbálta kétségbeesetten megtisztítani a sodró patakot vasárnap este, amikor belecsúszott a vízbe, és a villámárvíz 70 méteren át sodorta. Pillanatok alatt következett be a tragédia: Marika néni meghalt, miközben mindössze azt védte volna, amiért egy életen át dolgozott: házát és veteményesét.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: deltahirek.hu

Lapunk megtalált egy dokumentumot, amely arról tanúskodik: a házaspár már évek óta tudta, hogy egyszer gond lesz a patak miatt, igaz arra nem számítottak, hogy egyikük életébe kerül majd a dolog...

Az elhunyt asszony férje már 2017-ben panaszt tett az önkormányzatnál, ez az akkori képviselő-testületi jegyzőkönyvből derül ki. „A gond a pataknál van. Az ő részét már kipucolta, de fentebb tele van fával és nincs megtisztítva. Ha sok az eső, viszi az egész kertjét” – áll a jegyzőkönyvben, amely Tótvázsony polgármesterének, Sipos Ferencnek is tartalmazza a válaszát, amiből az derül ki: a probléma előtte is ismert, sőt, azt is tudja, hogy a környéken rengetegen el is torlaszolják a patakot, és abból öntöznek.

Lapunk elérte a helyi polgármestert, és a tragikusan elhunyt asszony menyét is, a velük készült interjúnkat a keddi számában olvashatják.

És ezeket olvastad már?