NÍNÓ

Jégkásába tette a mérget: meg akarta ölni barátnőjét

Meg akarta mérgezni a barátnőjét, de nem járhatott sikerrel.
  • Szerző: Ripost

Barátnője azért, hogy magához kösse, még 2011-ben egy magyar férfival elhitette, hogy egy nagyobb vagyont örökölt, melynek egy részét végrendeletében rá fogja hagyni. A nő egy valótlan tartalmú végrendeletet is mutatott a férfinak, hogy valóban elhiggye a létezését.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Képünk illusztráció
Fotó: Pixabay

Éveken keresztül együtt is voltak, ám 2018-ban anyagi gondjaik támadtak, és pénzre lett szükségük. A férfi még ekkor sem tudta, hogy nem létezik az örökölt vagyon, ezért az általa hitt örökség megszerzése érdekében, elhatározta, hogy megöli a barátnőjét.

A célra, a korábban megszerzett kálium-kloridot akarta felhasználni, ami nagy mennyiségben szívmegállást, és halált okoz. Egy teáskanálnyi kálium-kloridot két dl-es pohárban összekevert málna szörppel és vízzel, majd a keveréket lefagyasztotta. Az így elkészült jégkásával másnap megkínálta kedvesét, aki a kóstolást követően nem volt hajlandó mindet elfogyasztani, mert a jégkása rossz ízű volt és marta.

A nő szervezetébe jutott a méregből, de még az összes, vádlott által elkészített jégkásában lévő szer sem okozhatta volna a sértett halálát csekély mértékű tartalma miatt.

Az ügyészségi közelmény szerint minősített emberölés bűntettének kísérlete miatt kiszabható büntetés, akár 20 év vagy életfogytiglanig tartó szabadságvesztés is lehet. Ám ez a büntetés korlátlanul enyhíthető, mivel az elkövető a bűncselekményt alkalmatlan módon követte el. Az ügyben a Szolnoki Törvényszék fog döntést hozni.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?