NÍNÓ

Így csapják be a koronavírusra hivatkozva az időseket

Ismeretlen számról hívogatják a csalók a nyugdíjasokat országszerte. Ha felveszik a telefont, először egy gépi hang szólal meg és a WHO-ra hivatkozva azt mondja: a koronavírus miatt járványmegelőzési csomagot tudnak vásárolni kedvezménnyel. Ezután élő személyt kapcsol a vonal, aki beszél a termékről. Lapunk beszélt egy asszonnyal, aki állítja: őt is megpróbálták becsapni.
  • Szerző: M. N.

Újabb trükkös csalók vadásznak a nyugdíjasokra – tudta meg a . Korábban arattak az „unokázós csalók”, most más ürügyet találtak az idősek megkopasztására. Lapunk Budapesten a II. kerületben N. Mónikánál járt, aki azt állítja: a koronavírus rémhírét kihasználva csalók próbáltak pénzt kihúzni belőle.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Képünk illusztráció

 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság csalás vétség gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen rendelt el nyomozást – közölte tegnap délután a police.hu, és felhívják a figyelmet arra, hogy a WHO nem árusít termékeket sem telefonon, sem más formában.

A koronavírussal kapcsolatban csak a hivatalos szervektől fogadjon el tájékoztatást!

A koronavírussal kapcsolatos hiteles és rendszeres lakossági tájékoztatás érdekében a Nemzeti Népegészségügyi Központ napi 24 órán át működő, ingyenes hívható két zöld számot működtet:

06-80-277-455

06-80-277-456

Képünk illusztráció

 

 

Ha kíváncsi vagy a részletekre, arra, hogy Mónikát hogyan is próbálták meg lépésről lépésre megtéveszteni, akkor keresd a csütörtöki napilapot az újságárusoknál!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?