NÍNÓ

Furcsa dolgot vettek észre a sándorfalvi pályaudvaron, elloptak egy buszt

A buszt néhány fiatal nő vitte el részegen, most a gyerekkorú elkövető kivételével vádat emeltek ellenük.
  • Szerző: Ripost

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a három fiatal nővel szemben, akik idén áprilisban a sándorfalvi buszpályaudvaron kinyitottak, majd beindítottak egy buszt és azzal ittasan Szegedre vezettek – írja az ügyészség a honlapján.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A vádlottak közül ketten a busztársaságnál dolgoztak takarítóként és ismerték a buszok kulcs nélküli kinyitásának technikáját. Kiegészülve egy fiatalkorú és egy gyermekkorú lánnyal április 5. napjáról 6. napjára virradóra Sándorfalva központjában a játszótéren beszélgettek és italoztak, majd a buszpályaudvarra mentek. Valamikor éjjel 2 óra körül a mintegy 55 millió forint értékű buszt kinyitották, majd mind a négyen a buszba beszálltak és mivel fáztak beindították, hogy fűteni tudjanak. Az utastérben tovább beszélgettek és italoztak, majd egyikük a járművet vezetve tett néhány kört az állomáson, illetőleg a környékbeli tanyák között a dűlőutakon.

Miután a buszpályaudvarra visszaértek, elhatározták, hogy egy éjjel-nappal nyitva tartó dohányboltba indulnak Szegedre, valamint egy, a sándorfalvi buszpályaudvaron hajnalban műszakot kezdő sofőr ismerősüket is meg akarták lepni azzal, hogy elmennek érte. A vádlottak 4 óra körül érkeztek vissza Sándorfalvára, útközben Szegeden is, illetőleg Sándorfalván is két-két közlekedési jelzőtáblát döntöttek ki, amivel a buszban mintegy 600 ezer forint kárt okoztak.

A Szegedi Járási Ügyészség a fiatalkorú vádlottat és két, a busztársaságnál dolgozó fiatal felnőtt társát jármű önkényes elvételével, míg a buszt vezető nőt ittas vezetéssel is vádolja. A gyermekkorú társukkal szemben a rendőrség az eljárást megszüntette. A vádlottak bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?