NÍNÓ

Megjöttek a fotók: Drogkereskedőket fogtak a zsaruk a Városligetben

Sem a járvány, sem a szigorú korlátozások, de a törvény sem érdekelte azt a két montenegrói és a szerb állampolgárt, akiket a Városliget közelében kapcsoltak le a rendőrök. Autójuk csomagtartójából 1 kilogramm marihuana került elő. A rendőrségi akciónál jelen volt a Metropol munkatársa is.
címkék:
  • Szerző: rp

Izgalmas akció zajlott éjjel Zuglóban, ahol a rendőrség két külföldit kapcsolt le a Dózsa György út és az Ajtósi Dürer sor kereszteződésében. A montenegrói és a szerb férfi csomagtartójában 1 kilogramm marihuanára bukkantak. A rendőrök épp egy gyanús autót akartak leellenőrizni, amikor a két 30 év körüli férfi gázt adott és mindent elkövettek, hogy elmeneküljenek a zsaruk elől. Végül sarokba szorították őket, amihez kapóra jött a Városliget szélén található építkezés is, hiszen a kordonokkal elkerített zsákutcában kénytelenek voltak megállni, ám az izgalmak csak ezután következtek.

rajtaütés kábítószer

Kutatás közben a rendőrök ügyeltek arra, hogy a már bilincsben lévő férfiak jól viselkedjenek. Bár látszott rajtuk, hogy nem ez életük estéje, a körülményekhez képest higgadtan kezelték a szituációt
Fotó: Metropol

Megérkezett Tywin, a kábítószer-kereső kutya

Amint a Készenléti Rendőrség lekapcsolta a dílereket, a Metropol stábja mellett a helyszínre érkezett még a Budapesti Rendőr-Főkapitányság XIV. Kerületi Rendőrkapitányságának kerületi nyomozója, egy tolmács, valamint Tywin, a BRFK Bűnügyi Kutyavezető Alosztály kábítószer-kereső kutyája. A hatéves belga juhász vezetője, Szalka Károly törzszászlós lapunknak elárulta, hogy Tywinnak ez már a sokadik akciója, mint kiderült, ő az egyik legtehetségesebb szolgálati kutya. Ezúttal is kiválóan teljesített, hiszen a rendőrök által megtalált kábítószergyanús anyagra, ő is határozottan jelt adott. Ezt követően az egész autót alaposan átvizsgálta, ám a személygépkocsi csomagtartójából előkerülő 1 kilogramm marihuanán túl más gyanús anyagot nem talált.

Városliget kábítószer

A protokoll szerint, ilyen esetben a helyszínre kell hívni egy kábítószer-kereső kutyát is, aki az autó többi részét átkutatja. Tywin az 1 kilogramm marihuanát könnyen megérezte, az autó többi részét átvizsgálva azonban nem talált egyéb kábítószert
Fotó: Metropol

A kábítószer mellett öt telefont is lefoglaltak

Miután az elkövetők a zsebeiket is kipakolták, a rendőrök meglepve tapasztalták, hogy a két férfinél összesen öt telefon van. Amikor a tolmács rákérdezett, hogy miért van szükségük ennyi készülékre, csak megvonták a vállukat, mondván: „miért ne?”. Ezek után mind az öt telefont fel kellett oldaniuk, hogy a rendőrök a tolmács segítségével átolvashassák üzeneteiket. Egyikük például az édesanyjának üzent, aki feltehetőleg ekkor még nem sejtette, hogy a fia hamarosan mekkora bajba kerül. A két balkáni férfi egyébként mindvégig nyugodt maradt, leginkább az érdekelte őket, hogy mikor gyújthatnak rá végre egy cigire. A helyszínelést követően kábítószer birtoklása bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki őket.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?