Létrehozva: 2021.03.11.

Megjöttek a fotók: Drogkereskedőket fogtak a zsaruk a Városligetben

Sem a járvány, sem a szigorú korlátozások, de a törvény sem érdekelte azt a két montenegrói és a szerb állampolgárt, akiket a Városliget közelében kapcsoltak le a rendőrök. Autójuk csomagtartójából 1 kilogramm marihuana került elő. A rendőrségi akciónál jelen volt a Metropol munkatársa is.

Szerző rp

Izgalmas akció zajlott éjjel Zuglóban, ahol a rendőrség két külföldit kapcsolt le a Dózsa György út és az Ajtósi Dürer sor kereszteződésében. A montenegrói és a szerb férfi csomagtartójában 1 kilogramm marihuanára bukkantak. A rendőrök épp egy gyanús autót akartak leellenőrizni, amikor a két 30 év körüli férfi gázt adott és mindent elkövettek, hogy elmeneküljenek a zsaruk elől. Végül sarokba szorították őket, amihez kapóra jött a Városliget szélén található építkezés is, hiszen a kordonokkal elkerített zsákutcában kénytelenek voltak megállni, ám az izgalmak csak ezután következtek.

Kutatás közben a rendőrök ügyeltek arra, hogy a már bilincsben lévő férfiak jól viselkedjenek. Bár látszott rajtuk, hogy nem ez életük estéje, a körülményekhez képest higgadtan kezelték a szituációt
Fotó: Metropol

Megérkezett Tywin, a kábítószer-kereső kutya

Amint a Készenléti Rendőrség lekapcsolta a dílereket, a Metropol stábja mellett a helyszínre érkezett még a Budapesti Rendőr-Főkapitányság XIV. Kerületi Rendőrkapitányságának kerületi nyomozója, egy tolmács, valamint Tywin, a BRFK Bűnügyi Kutyavezető Alosztály kábítószer-kereső kutyája. A hatéves belga juhász vezetője, Szalka Károly törzszászlós lapunknak elárulta, hogy Tywinnak ez már a sokadik akciója, mint kiderült, ő az egyik legtehetségesebb szolgálati kutya. Ezúttal is kiválóan teljesített, hiszen a rendőrök által megtalált kábítószergyanús anyagra, ő is határozottan jelt adott. Ezt követően az egész autót alaposan átvizsgálta, ám a személygépkocsi csomagtartójából előkerülő 1 kilogramm marihuanán túl más gyanús anyagot nem talált.

A protokoll szerint, ilyen esetben a helyszínre kell hívni egy kábítószer-kereső kutyát is, aki az autó többi részét átkutatja. Tywin az 1 kilogramm marihuanát könnyen megérezte, az autó többi részét átvizsgálva azonban nem talált egyéb kábítószert
Fotó: Metropol

A kábítószer mellett öt telefont is lefoglaltak

Miután az elkövetők a zsebeiket is kipakolták, a rendőrök meglepve tapasztalták, hogy a két férfinél összesen öt telefon van. Amikor a tolmács rákérdezett, hogy miért van szükségük ennyi készülékre, csak megvonták a vállukat, mondván: „miért ne?”. Ezek után mind az öt telefont fel kellett oldaniuk, hogy a rendőrök a tolmács segítségével átolvashassák üzeneteiket. Egyikük például az édesanyjának üzent, aki feltehetőleg ekkor még nem sejtette, hogy a fia hamarosan mekkora bajba kerül. A két balkáni férfi egyébként mindvégig nyugodt maradt, leginkább az érdekelte őket, hogy mikor gyújthatnak rá végre egy cigire. A helyszínelést követően kábítószer birtoklása bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki őket.

Szerző rp

Ez is érdekelhet

origo.hu

Óriási meglepetés: nem lesz ott a foci-Eb-n a korábbi győztes

origo.hu

Magyar Péter ámokfutása börtönben érhet véget

borsonline.hu

Közös fotóval jelentette be Krausz Gábor és Mikes Anna: vége

hirtv.hu

Műsorváltozás: 21 órától a Varga Judit-interjú a HírTV műsorán

ripost.hu

3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

vg.hu

Reagált a Budapest Airport a 729 forintos bőrönd-kiárusításra

origo.hu

Németország döbbenetes háborús bejelentése, minden megváltozik

mindmegette.hu

Egyszerűen nagyszerű kevert tésztás húsvéti sütemény

ripost.hu

Modellkarrierrel kacérkodik Hernádi Judit lánya

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

ripost.hu

Váratlan fordulat: Harry ülhet a trónra a nagybeteg Katalin miatt

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

NÍNÓ

Robbanás rázta meg Lágymányost: egy nő meghalt

NÍNÓ

Nagy a baj, elgázolt valakit M3-as metró

NÍNÓ

Baleset az M3-as autópályán, hatalmas a dugó

NÍNÓ

Égve hagyott cigaretta miatt csaptak fel a lángok Kiskunmajsán

NÍNÓ

Most jött: Flixbus balesetezett az autópályán, sok a halott, rengeteg a sérült - megrázó fotók!

NÍNÓ

Fél lábbal már a víz felett volt, Dunába akarta vetni magát egy 14 éves fiú

NÍNÓ

Rettenetes tragédia: nem tudták megmenteni a 34 éves, vétlen anyukát

NÍNÓ

Óriási csattanás a főúton, mentőhelikoptert riasztottak