NÍNÓ

Budapesten eszméltek: nyitva voltak a poggyászok, mindent kiloptak belőlük

A Rómából érkező járat kilenc csomagját is felnyitották. Csakhogy rendőrök is voltak a kifosztottak között.
  • Szerző: Ripost

Olasz poggyászfosztogatókat buktattak le a magyar rendőrök - közölte a rendőrség az MTI-vel. Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata azt írta: a közelmúltban a sajtóban több helyen megjelent, hogy a Róma-Budapest között közlekedő repülőkön is történt poggyászfosztogatás.

A Repülőtéri Rendőr Igazgatóság (RRI) nyomozói csütörtökön Rómában az egyik járatra feladtak egy bőröndöt, amelybe pénzt tettek, feljegyezve a bankjegyek sorozatszámát.

Budapesten a rendőrök azt tapasztalták, hogy a pénzt valaki ellopta, de azt a repülő lepakolását végző munkásoknál nem találták meg. Közben a járat három utasa feljelentést tett, mert a feladott bőröndjeiket felforgatva, illetve nyitva kapták meg. Valakik kilenc csomagot is felnyitottak, és felmerült a gyanú, hogy a bűncselekmény nem a járat érkezésekor, hanem korábban történt.

Az RRI haladéktalanul felvette a kapcsolatot az olasz hatósággal, amelynek tagjai a budapesti járat olasz rakodóit és megtalálták náluk a rendőrök pénzét, valamint egyéb értéktárgyakat.

Az ORFK kiemelte: az RRI a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren alkalomszerűen tapasztalható poggyászfosztogatások számának alacsonyan tartása érdekében 2018-ban több mint ötezer csomagrakodást kísért figyelemmel. Mivel a reptéri poggyászfosztogatás nemzetközi jelenség, a rendőrség továbbra is azt tanácsolja az utasoknak, hogy műszaki cikkeket, pénzt, ékszereket ne hagyjanak feladott poggyászukban. Ezeket akár az utolsó pillanatban is vegyék ki onnan, ha kiderül, hogy a csomagjukat nem vihetik fel a fedélzetre, hanem a repülőgép rakterébe kerül.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Kókuszos desszertek karácsonyra
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?