NÍNÓ

Beújítottak az unokázós csalók, ez már tényleg több a soknál

A rendőrök elfogták a csaló párost, akik új módszerrel vertek át időseket, hogy pénzt csaljanak ki tőlük.
  • Szerző: Ripost

Hozzátartozójának kiadva magát hívott fel egy csaló november 15-én egy idős férfit. A telefonáló – akit az idős ember az unokájának hitt – azt a történetet adta elő, hogy ittasan vezetett és balesetet okozott, ami miatt eljárást fognak ellene indítani. A nyomaték kedvéért a telefonáló társa rendőrnek kiadva magát azt mondta, ha egy általuk megadott számlaszámra átutalnak 1,7 millió forintot, a sértett rokona megússza a büntetést.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A kért összeget a csalók meg is kapták, amit számlájukról több részletben felvettek. A nyomozás során kiderült, hogy a számlaszám, melyet a sértettnek az utaláshoz megadtak, a 25 éves budapesti Sz. Róberthez köthető, aki élettársával, a 22 éves Cs. Alexandrával együtt vette fel a kicsalt pénzt.

Ugyanezzel a történettel kerestek meg ugyanezek a csalók egy másik férfit is november 19-én, akitől szintén 1,7 millió forintot kértek azért, hogy rokona ellen ne induljon eljárás. Szerencsére itt a kiszemelt áldozat felesége rájött az átverésre és nem utalták el a kért összeget, majd az esetről értesítették a rendőrséget.

A csalássorozat tovább folytatódott november 28-án. Ekkor már 2,2 millió forintot követeltek a felhívott házaspártól, akik el is mentek a bankjukba, de szerencséjükre a tranzakciót nem tudták azonnal végrehajtani. Időközben beszéltek igazi rokonukkal is, aki rádöbbentette őket a csalásra.

A BRFK unokázós nyomozócsoportja november 29-én Budapest XIV. kerületében, egy Szatmár utcai lakásban elfogta a 25 éves budapesti Sz. Róbertet és élettársát, a szintén budapesti 22 éves Cs. Alexandrát, akiket csalás miatt gyanúsítottként hallgattak ki és őrizetbe vételük mellett letartóztatásukat kérték. A bíróság mindkét gyanúsított esetében bűnügyi felügyeletet rendelt el – írja a police.hu.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?