NÍNÓ

A Teréz körúti robbantó nyomdokán haladt volna S. Ábel

Alaposan utánajárt a robbantó minden lépésének. Nem kizárt, hogy hasonló robbantásra készült.
  • Szerző: Ripost

Az internetről tanulhatott bombát gyártani S. Ábel, akit július végén a TEK kommandósai fogtak el, amikor hazaérkezett újbudai otthonába. A Lokál értesülései szerint a fiatalember minden létező cikket elolvashatott P. Lászlóról, a két rendőr súlyos sérülését okozó körúti robbantóról.

Hetek óta figyelték a nyomozók S. Ábelt, amíg a TEK kommandósaival rajtaütöttek a fiatalemberen, aki ellen jelenleg is eljárás van folyamatban.

Õ volt az, aki egyetemistaként diáktársai lemészárlásával fenyegetőzött, gyilkosságokról szóló verseket írt, amelyeket közre is adott az interneten, később pedig elítéltek, miután egy budapesti gyorsétteremben többször belelőtt a plafonba.

Az S. Ábel lakásán tartott házkutatáskor számítógépeket és bombakészítéshez használatos anyagokat foglaltak le.

Az ismerőseivel folytatott beszélgetéseinek elemzéséből pedig az is kiderült, hogy szimpatizálhatott P. Lászlóval, a körúti robbantóval.

A hatóság gyanúja szerint hasonló tettre készült, és arra szintén utalnak jelek, hogy egy pénzintézet kirablását is fontolgatta.

Kihallgatásakor azzal védekezett, hogy az általa beszerzett anyagok kereskedelmi forgalomban megvásárolhatók, azok birtoklása nem büntetendő. A nyomozók azonban úgy látják, hogy abban az esetben, ha azokat egy bűncselekmény előkészítése miatt szerzi be valaki, az büntetendő.

Ügyvédje szerint a vádhatóság teljesen hamis képet sugall a védencéről, aki valójában senkire nem veszélyes.

És ezeket olvastad már?