NÍNÓ

52 migránst fogtak Hercegszántónál

A migráció a brüsszeli bürokraták szerint már nem létezik. Legalábbis ezt állítják. A gyakorlat azonban azt mutatja, hogy az Unióba igyekvők ezt a hírt nem hallották, mert változatlanul ostromolják még a lezárt országhatárokat is. Ezt bizonyítja, hogy szerda este félszáz illegális határátlépőt fogtak Hercegszántónál.
  • Szerző: Ripost

A migránscsoportot szerda este tartóztatták fel a rendőrök, mindannyiukat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A férfiakból álló csoport afgán állampolgároknak vallotta magát, de sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni - közölte a rendőrség.

A hatóságok a jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ugyancsak illegálisan próbáltak többen is Magyarország területére lépni Röszkénél.

A rendőrök 2019. május 22-én 22 órakor egy görög honosságú kamionban négy, míg néhány órával később egy észak-macedón teherautóban két határsértőt találtak megbújva a Röszke Autópálya-határátkelőhely belépő tehergépjármű-termináljában.

Ezek a határsértők is afgánoknak vallották magukat, náluk sem volt személyi azonosító okmány - őket is visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Brüsszel szerint vége a migránsinváziónak...

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?