POLITIK

Nem érdekli az RTL Klubot, hogy egyik sztárjuk gépfegyverrel akart cigányokra vadászni

Ahogy azt korábban azt a Ripost megtudta és ezután az Origo is megírta, előkerült egy botrányos, rasszista Facebook-bejegyzés, melyben az RTL Klub „sztárja” arról írt, hogy gépfegyverrel akar cigányokra vadászni. A baloldali csatorna luxemburgi tulajdonosait szemmel láthatóan nem érdekli ez eset, hiába kérdezte őket a V4NA nemzetközi hírügynökség. Brüsszelből pedig azt a választ kapta a V4NA, hogy konkrét műsort nem minősítenek.
címkék:
  • Szerző: RIPOST

Az RTL Klub egyik műsorában a botrányos, cigányellenes kijelentéseket tevő szereplő is részt vesz. A valóságshow-szerű műsor főszereplője, egy Betti nevű nő 2012-ben Facebook-oldalára írta ki, hogy gépfegyverrel lőne le cigány embereket.

Annyira tele van a t...m a cigányokkal, hogy ha tehetném, végigsétálva a cigánysoron az összeset megsoroznám UZI-val. Hamarosan eljön az idő, hogy akkor is végigsétálok UZI-val, ha nem tehetném! Nem érdekel a következmény. Ezt másképp már nem lehet„, áll az RTL Klub új sztárjának egykori posztjában, amit azóta már törölt.

A nő ezt annyival intézte el: ”...Volt okom az elkeseredésre, de nem volt mentség arra, ahogyan annak hangot adtam. Bocsánatot kértem miatta és most újra megteszem: bocsánat...„ – fogalmazott.

Vincze Betti egyébként később a Jobbik ózdi polgármesterének, Janiczak Dávidnak a kabinetfőnöke lett. Janiczaktól sem idegenek ez ilyen megnyilvánulások, korábban egy Hitler-hasonmással fotózkodott.

A magyar RTL Klub a luxemburgi székhelyű RTL Csoport tulajdonában van. A V4NA azzal a kérdéssel kereste meg a társaságot, hogy szerintük belefér-e egy cigányellenes szereplőből sztárt csinálni. Választ azonban ez idáig nem kaptak.

Az Európai Unióhoz is kérdésekkel fordult a V4NA.

Az Európai Parlament (EP) elnökét, David Sassolit, illetve Vera Jourovát, az Európai Bizottság egyik alelnökét is keresték az ügyben. Utóbbitól nem érkezett választ – a Magyarországot rágalmazó, az ő nevén megjelent Soros-jelentés után ez különösen furcsa – , viszont az EP sajtószóvivője a következő választ küldte a V4NA megkeresésére.

”Nem áll módunkban kommentálni egy adott tévéműsort„, írták.

Azt azért leírták, hogy 2020 szeptemberében, a plenáris ülésen, 545 igen szavazattal 96 ellenében, 54 tartózkodás mellett elfogadott állásfoglalásban a Parlament hangsúlyozta, hogy a tartós cigányellenesség miatt Európában a romák szenvedik el a legnagyobb mértékben a szegénységet és a társadalmi kirekesztést. A képviselők ezért az inkluzív oktatás, a kisgyermekkori fejlesztés, valamint a diszkrimináció és a szegregáció felszámolására szólítottak fel.

De ezek szerint Brüsszelt nem zavarja, hogy egy kereskedelmi tévé ”sztárja„ szélsőségesen cigánygyűlölő.

Az illető hölgy az RTL Klubon látható bemutatkozó filmjében gondosan ügyelt rá, hogy ne említse a pártot, amely mellett elkötelezte magát, de nyolc évvel ezelőtt nem válogatta meg a szavait, sőt hozzátette: nem érdeklik a következmények sem. „Annyira tele van a t…m a cigányokkal, hogy ha tehetném, végigsétálva a cigánysoron az összeset megsoroznám UZI-val. Hamarosan eljön az idő, hogy akkor is végigsétálok UZI-val, ha nem tehetném! Nem érdekel a következmény. Ezt másképp már nem lehet” – áll az RTL Klub üdvöskéjének egykori posztjában. Sejthette, hogy ez nem vet rá jó fényt, hiszen a posztot törölte a teljes profiljával együtt – csakhogy az internet nem felejt, és persze maga a szerző sem, hiszen néhány napja zavaros mentegetőzésbe kezdett új közösségi oldalán.

A konkrétumokra persze nem tért ki, így követőinek fogalma sincs, miért is kér bocsánatot: „...Volt okom az elkeseredésre, de nem volt mentség arra, ahogyan annak hangot adtam. Bocsánatot kértem miatta és most újra megteszem: bocsánat...” – fogalmazott. Vajon bocsánatot kér a Miskolc és Ózd környéki romáktól is, a szemükbe nézve?

Kár volt megspórolnia az RTL Klubnak azt a néhány kattintást, amivel a titokra fény derülhetett volna, mert a csatornára sem vet jó fényt, kikkel dolgozik együtt, kiket sztárol.

 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?