KÜLFÖLD

Nem akart hinni a szemének, amikor meglátta, kislánya mire bukkant

A parton játék közben egy igazán elképesztő tárgyra talált rá a gyermek. A szakértőket is meglepte a váratlan felfedezés.
  • Szerző: Ripost

Elképesztő dolgot talált egy mindössze négyéves kislány, amikor édesapjával a barryi Bendricks-öbölnél sétáltak. A gyermek januárban egy 220 millió éves nagyon jó állapotban megkövesedett dinoszaurusz- lábnyomra bukkant.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Bár egyelőre nem tudni, hogy milyen őslény hagyta hátra, de egy 10 cm hosszú lenyomat alapján, legalább 75 cm magas lehetett. A walesi Nemzeti Múzeum őslénytankurátora, Cindy Howells szerint a parton valaha élő legnagyobb példány lábnyomára bukkantak.


Ráadásul annyira jó állapotban maradt meg, hogy elsőre nem is akarták elhinni, hogy valódi. Jelenleg szakértők vizsgálják az eredetiségét – írja a BBC.

A lenyomat alapján úgy gondolják, hogy egy karcsú testfelépítésű, két hátsó lábán sétáló dinoszauruszé lehetett, ami más vadakkal és rovarokkal táplálkozott.

A lelet azért fontos, mert ennek segítségével pontosabb képet kaphatnak a tudósok arról, hogy miképp jártak a dinoszauruszok. Illetve fordulatot is hozott az eddig ismeretekben, mivel eddig úgy gondolták, azon a partszakaszon inkább krokodilszerű lények élhettek az őskorban.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?