INSIDER

Mostantól látható a koronavírus miatt elhunytak kora, neme és krónikus alapbetegségei is

A lakosság és a sajtó hiteles tájékoztatása érdekében a mai naptól az elhunytak adatait részletesebben közlik a koronavirus.gov.hu honlapon. Így látható a beazonosított koronavírus-fertőzéssel elhunytak kora és neme mellett az is, hogy a vírusfertőzés előtt is szenvedett-e valamilyen krónikus alapbetegségben.
  • Szerző: Ripost

Az elhunytakról szóló adatközlés mostantól sokkal informatívabb, mert kiolvasható belőle, hogy a koronavírus-fertőzés mely korosztályra és milyen krónikus alapbetegségek esetén a legveszélyesebb.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Egyúttal nyomon követhető az is, hogy az elhunytak közül hányan vannak olyanok, akiknek halála úgy következett be, hogy nem volt ismert krónikus betegségük.

Az aktuális táblázatot a koronavirus.gov.hu weboldalon lehet figyelemmel kísérni az aktuális számadatoknál, az elhunytak szóra kattintva.

Összességében tehát átláthatóbb lesz, hogy az elhunytak közül hányan ismert krónikus betegek, akiknek állapotát súlyosbította a koronavírus-fertőzés és hányan magában a koronavírus-fertőzés okozta vírusos tüdőgyulladásban hunytak el, ismert krónikus betegség nélkül.

A beazonosított koronavírus-fertőzöttekről hamarosan megyei adatokat is közölni fognak.

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?