POLITIK

Minden idők legnagyobb tűzijátéka lesz idén, de a Lánchíd fényfestését nem engedélyezi a főváros

Az államalapítás ünnepét tavaly rendhagyó módon nem kísérte tűzijáték a járványhelyzet miatt, de idén az oltásoknak köszönhetően már meg lehet tartani.
  • Szerző: RIPOST

A szakértők jelenlegi tudása szerint az oltások minden eddig megjelent vírusvariáns ellen védelmet nyújtanak, így a kormány álláspontja szerint biztonsággal megtarthatók az augusztus 20-i ünnepségek.

Tavaly augusztus 20-án a járványhelyzet miatt elmaradtak a központi rendezvények, nem volt légi parádé és tűzijáték sem. A tisztavatást megtartották, és volt ünnepi szentmise is a Szent István-bazilikában, de a Szent Jobb-körmenet elmaradt.

Az idei évben viszont már alighanem visszatérhetünk a normális ünnepléshez, így minden rendezvényt megtartanak és bepótolnak.

Információnk szerint Európa legnagyobb fény- és tűzijátékát fogják megszervezni augusztus 20-án, ami a dunai rakpartok több mint négy kilométeres szakaszán lesz látható, a Petőfi hídtól a Margit hídig. A főváros hídjai is díszkivilágítást, fényfestést kapnak, egy kivételével, mert a lapunk birtokába került információk szerint a Lánchíd fényfestését a főváros nem engedélyezte.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?