NÍNÓ

Megjelentek a „fertőtlenítős csalók”

A koronavírus-járványtól való félelmet használják ki a csalók, akik újra a nagyszülőket, időseket vették célba. Nemcsak az a fontos, hogy a veszélyeztetett korosztály – és mindenki, aki csak teheti – maradjon otthon, hanem az is, hogy ne engedjenek be senkit, aki nem tudja magát igazolni, akkor sem, ha a járványra hivatkozik!
  • Szerző: Ripost

Vidéken és a fővárosban is egy új módszerrel élnek a csalók, amire már a Magyarországi Baptista Egyház is figyelmeztet: maszkban csengetnek be és arra hivatkoznak, hogy az önkormányzattól érkeztek fertőtleníteni. Egy rádiós műsorvezető a Facebook-oldalán osztotta meg a figyelmeztetést ugyanerről a módszerről, ő úgy tudja, a VII. kerületben fordultak elő ilyen esetek, egy kommentelő pedig arra figyelmeztetett, hogy Budafokon is próbálkoztak vele. A rádiós értesülései szerint a csalók azzal rémisztgetik az időseket, hogy ha nem engedik be őket, 30 ezer forint pénzbírságot kell fizetniük.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A Budapesti Rendőr-főkapitányság lapunkat arról tájékoztatta, hogy egyelőre nem érkezett hozzájuk feljelentés vagy bejelentés a csalókról.

Figyelmeztesd idős ismerősödet, rokonodat!

Ne nyissanak ajtót, csak biztonsági lánccal, ne engedjenek be idegent! Legyenek körültekintőek, kérjenek igazolványt. Az igazolványoknak sorszámuk van, erre is figyeljenek oda! Ha bizonytalanok, inkább érdeklődjenek telefonon az önkormányzatnál, szolgáltatónál, akinek a nevében be akarnak jutni a lakásba.

 

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?