POLITIK

Meghalt a vőlegény, százan fertőződtek meg a koronavírussal egy esküvőn

Hatósági engedély nélkül, a szabályokat nem betartva tartották meg az eseményt.
  • Szerző: Ripost

Tragédiába torkollott az indiai Biharban megtartott esküvő. Mivel nem tartották be az óvintézkedéseket, a ceremónia végére körülbelül 100 vendég megfertőződött a vírussal, még az ifjú férj másnap életét vesztette.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A nagy napra egyébként közel 400 vendéget hívtak meg. A szoftvermérnökként dolgozó 30 éves vőlegény állítólag két nappal az esküvő előtt kezdte gyengének érezni magát, sőt aznap is erős rosszullét kerülgette. Tünetei ellenére családja nem hagyta lefújni a rendezvényt, arra kényszerítették, hogy vegyen be gyógyszereket és csinálja végig a szertartást - írja az Indian Times.

Képünk illusztráció
Fotó: Pixabay

Az esküvő után a férfi több rokonánál is koronavírusra utaló tünetek jelentkeztek, az azt követő vizsgálatok bizonyították, hogy mindannyian megfertőződtek. Az első tesztelések során 15, majd további 86 beteget regisztráltak a vendégek közül. A betegeket a hatóságok azonnal karantén alá helyezték.

Indiában egyébként jelenleg 50 fővel lehetett volna megtartani a családi összejövetelt. Ezzel ellentétben, hatósági engedély nélkül, több száz fős vendégsereget hívtak meg az esküvőre és a lagzira.

 

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?