POLITIK

Márki-Zay Péter újra meg újra sértegeti a választókat

Tovább támadja a Fidesz politikájának támogatóit Márki-Zay Péter. A baloldal miniszterelnök-jelöltje szerint ugyanis „csak az aberrált fideszesek” agyszüleménye, hogy a rezsicsökkentéssel kapcsolatban azt mondta volna, hogy az emberek kevesebbszer fürödjenek. Márki-Zay Péter nem először sértegeti a választókat: korábban sötétben tartott, trágyával táplált gombákhoz hasonlította a rezsicsökkentés támogatóit, és végtelenül ostobának nevezte azokat, akik elhiszik, hogy a Fidesz migrációellenes – hangzott el az M1 Híradójában.
címkék:
  • Szerző:

Beteges hajlamú gondolkodásra vall a gyermekvédelmi népszavazás négy kérdése a baloldal miniszterelnök-jelöltje szerint. Márki-Zay Péter egy hete Makón, egy lakossági fórumra igyekezve az M1-nek azt mondta: Szerinte az LMBTQ-lobbi kiskorúakat célzó propagandája nem valós, ezért el sem fog menni a referendumra. A baloldal miniszterelnök-jelöltje itt azonban nem állt meg a véleményformálásban:

„…én ezeket az aberráltakat le akarom váltani a választáson…”

A becsmérlő minősítés olyannyira megtetszhetett Hódmezővásárhely polgármesterének, hogy szűk körű hallgatósága előtt többször is ezzel igyekezett lejáratni politikai riválisait: „…az, hogy ilyen javaslatok megszülettek, azok azokat az aberrált fideszeseket minősítik…”

Néhány nap elteltével – csakhogy magát mentegesse – Márki-Zay Péter újra elővette sértő kifejezését Kiskundorozsmán, ekkor az általa oly sokat bírált rezsicsökkentés kapcsán: „Én sosem mondtam olyan ostobaságot – az megint csak

az aberrált fideszeseknek a fantáziaszüleménye –, hogy kevesebbszer fürödjenek, meg a nagycsalád menjen kisautóval, ilyen ostobaságokat csak az aberrált fideszesek találtak ki.”

Pedig épp a baloldali politikus volt az, aki már korábban is sajátos javaslatokkal állt elő a rezsicsökkentés kapcsán. Annak ellenére, hogy azt a magyar lakosság jelentős többsége támogatja.

Egy néhány napja nyilvánosságra került videóban pedig még ennél is tovább ment. Ebben a hódmezővásárhelyi polgármester a rezsicsökkentés támogatóit trágyával táplált gombákhoz hasonlította: „Ez olyan, mint a migráció, ezzel meg lehet nyerni egy választást. Addig, amíg

az embereket sötétben tartjuk és trágyával etetjük,

ahogy mondják Amerikában, hogy úgy tartanak, mint a gombát, sötétben tartanak és trágyával táplálnak. Addig, amíg a választókat úgy tartjuk, mint a gombát, addig a rezsicsökkentéssel, a migránsozással és a többivel lehet választást nyerni.”

Márki-Zay Péternek ez sem volt elég. A migráció kérdésével kiegészítve újabb jelzőt talált arra, hogy mit is gondol a kormánypárti szavazókról:

„Most már a kormánypárti szavazók nemcsak gombák, hanem ostobák is.

Azok, akik elhiszik, hogy a Fidesz bevándorlásellenes, azok végtelenül ostobák.”

Márki-Zay Péter mindezek ellenére úgy tesz, mintha a verbálisan elhangzó sértő megjegyzései el sem hangzottak volna.

Szerdán ugyanis arról posztolt, hogy „erőszakmentesen kell radikálisnak lennünk”. Azt is írta: Gandhi a jelképe. Majd hozzátette: ez az a keresztényi minta, amit követünk. Ehhez is kell tartanunk magunkat.

Fel kellene világosítani a falusi, tudatlan embereket – erről beszélt a baloldal miniszterelnök-jelöltje vasárnap a közösségi oldalán. Márki-Zay Péter szerint 2018-ban a baloldal azért bukta el a választásokat, mert nem magyarázták el a falusi tudatlanoknak, hogy a kormánypártok hozzák be a bevándorlókat.

„Ha a pesti, belpesti liberálisoknak az érzékenységét venném figyelembe, akkor ezt a választást már most elbuknánk. Ugyanúgy, ahogy ’18-ban is elbukták azok, akik nem tartották fontosnak, hogy felvilágosítsák a falusi, egyszerű, tudatlan embereket arról, hogy ki hozza be a migránsokat”

– mondta közösségi oldalán Márki-Zay Péter.

Az Origo szerint a baloldal miniszterelnök-jelöltje minden hétvégén kiválaszt egy társadalmi csoportot, melyet aztán vérig sért.

Nagy botrányt kavart Márki-Zay Péter korábbi nyilatkozata is, miszerintaddig, amíg az embereket sötétben tartjuk és trágyával etetjük, ahogy mondják Amerikában, hogy úgy tartanak, mint a gombát, sötétben tartanak és trágyával táplálnak. Addig, amíg a választókat úgy tartjuk, mint a gombát, addig a rezsicsökkentéssel, a migrációzással és a többivel lehet választást nyerni.

Márki-Zay Péter a 2018-as hódmezővásárhelyi kampányban még vitatta, hogy lenne tömeges migráció. A politikus egy lakossági fórumon beszélt arról, hogy szerinte a migráció veszélyeivel a kormány csak hergeli az embereket, és nem kell félni a bevándorlóktól, mert az érkezők nem bántanak senkit: „A legnagyobb veszélyt én nem abban látom, hogy itt tömegével jönnének a migránsok, hál’ istennek nem ismerek senkit, akit bántottak volna” – mondta Márki-Zay Péter.

Idén nyáron azonban már arról beszélt a baloldal miniszterelnök-jelöltje – látva Bécs utcáit –, hogy valóban sok a migráns, de szerinte nem az a baj, hogy itt vannak Európában, hanem az, hogy nem elég aktív az integrációjuk.

„Nekünk az a fontos, hogy egy befogadó, szeretetteljes társadalom legyünk, ahol ezek az emberek magyarrá válnak, legkésőbb egy-két generáció múlva” – nyilatkozta a baloldal miniszterelnök-jelöltje.

Gyurcsány Ferenc ezeket a mondatokat már a migránsválság kezdete óta hangoztatja. A volt miniszterelnök szerint „Magyarország igenis, nemcsak, hogy képes befogadni messziről jött embereket, de jól is jár, jól is járna nagyon sokakkal”.

Márki-Zay Péter legutóbbi videójában azt is próbálta bizonygatni, hogy ő vezeti a baloldal kampányát, nem Gyurcsány Ferenc DK-elnök. Szerinte olyan kampány kell, amit – mint fogalmazott – a tudatlan, egyszerű falusi emberek is megértenek – „és igen, ez az én döntésem” – tette hozzá.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?